Arne Arctander om Halsvågen: – Når vi ikke lenger ser tilgrisingen i strandsonen er vi sløve og blinde i vår hverdag

VIL HA OPPRYDDING: Arne Arctander vil ha bedre gjennomstrømming av sjøvannet og slamsuging av av strandsonen i Halsvågen.

VIL HA OPPRYDDING: Arne Arctander vil ha bedre gjennomstrømming av sjøvannet og slamsuging av av strandsonen i Halsvågen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Meninger

Det er juli og sommer. En fin nordnorsk sommerdag. Jeg er blitt skikkelig svett og varm. Plantehullet jeg straks har gravd ferdig inneholdt en gjenstridig stein, som fikk meg til å tenke på et kaldt sjøbad.

Da jeg lettet blikket falt min lyst til et sjøbad som en stein. Vemodig å tenke tilbake på at bildet mitt her fra vika – var utfarts- og et lite badested for folk fra Leknes på 1950-tallet. Damen jeg snakket med i går, hjemme på ferie, kunne nesten ikke tro sine egne øyne og utbrøt: Er det mulig!

(innlegget fortsetter under bildet)

Foto:

Jeg har vendt hjem, bosatt meg, etter to tiår ute. Av og til undres jeg over hva som kan tillates i strandsonen i nærmiljøet. Miljø og trivsel henger sammen. Skal en kommune bli bærekraftig for seg selv og sine beboere må miljøet ivaretas på en god måte!

Når vi ikke lenger ser tilgrisingen i strandsonen er vi sløve og blinde i vår hverdag. Å bry seg om nærmiljøet er en forutsetning for trivsel. Vi må ikke lenger se og snu ryggen til. Dersom en ikke bryr seg, gjør vi oss alle en bjørnetjeneste som våre etterkommere helt sikkert ikke vil takke oss for!

Jeg har spurt meg selv, er dette en overkommelig sak for vår kommune. Svaret må bli et rungende ja! Beordre de ansvarlige til å bedre gjennomstrømming av sjøvannet inn og få en slamsuger av strandsonen! En slik velgjørende arbeidsoperasjon vil være alfa og omega for miljøet i fjordarmen Halsvågen!

Vestvågøy kommune er i dag en velrenommert kommune og har tatt gode og riktige løft før. Å få friskmeldt Halsvågen er et slikt løft. Et slikt løft vil skape begeistring hos de fleste av oss og ikke minst for vår langtrekkende venner fuglene, som trofast besøker oss hver vår og sommer, og gleder oss med sin sang og utrolig livsmot.

En opprydding her vil og er nødvendig for miljøet i vågen!

Artikkeltags