Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja klare til fortsatt kamp

FORTSATT KLARE TIL KAMP: Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja støtter de klimastreikende ungdommene i Norge og resten av verden i kravet om handling for å møte den globale klimakrisen (Illustrasjonsfoto)

FORTSATT KLARE TIL KAMP: Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja støtter de klimastreikende ungdommene i Norge og resten av verden i kravet om handling for å møte den globale klimakrisen (Illustrasjonsfoto) Foto:

Av

Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja har aholdt sitt tiende landsmøte på Hamn i Senja denne helga. 40 medlemmer møttes for å feire jubileum og den viktige seieren man har oppnådd med Arbeiderpartiets klare vedtak om å legge bort kravet til konsekvensutredning.

DEL

Meninger”Å snu” Arbeiderpartiet har hele tiden vært sentralt i organisasjonens strategi. Og dette langsiktige og systematiske arbeidet er kronet med seier.

Kampen for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja er ikke vunnet for godt. Landsmøtet vedtok gode planer for hvordan organisasjonen skal jobbe framover for å trygge vedtaket.

Fokus vil være på å jobbe mot de partiene som fortsatt vil slippe oljeindustrien til i våre verdifulle havområder, og hvordan holde organisasjonen vital og jobbe for å trygge Arbeiderpartiets vedtak.

Gjenvalgt leder Odd Arne Sandberg sier:

"Kampen for oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja må fortsette med uforminsket kraft. Sterke krefter jobber fortsatt for å få slippe til i våre mest sårbare og produktive havområder. Statusen i dag er ingen evighetsgaranti.

Vi må fortsette kampen for å imøtekomme ungdommens klimakrav.

Vi gjør dette for naturen og det bærekraftige næringslivet i regionen. Ikke minst gjør vi det for våre barnebarn og for de kommende generasjonene".

Landsmøtet vedtok følgende uttalelse:

Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja tilslutter seg erklæringen om at verden er inne i en global klimakrise. Vi støtter de klimastreikende ungdommene i Norge og resten av verden i kravet om handling NÅ for å møte den globale klimakrisen.

Nytt styre ble valgt med følgende medlemmer:

Odd Arne Sandberg, Leder, Kabelvåg
Ingrid Skjoldvær, Nestleder, Sigerfjord/Oslo
Monica Amsen, Andenes
Vågar Erdahl Nyaas, Kabelvåg
Tiril Auby, Stamsund
Daniel Weiss, Bodø
 

Artikkeltags