Sjelefred for Bernt Kibsgård

Artikkelen er over 1 år gammel

Moskenesmannen Bernt Kibsgård er plateaktuell med bandet Moder Nord.

DEL

4. november kommer Moder Nord ut med albumet "Ensom i lag". Albumets første singel til albumet, "Sjelefred" er allerede spilt flere ganger på NRK radio. Bandet har også laget video til singelen.

- "Ensom i lag" er vår første utgivelse i albumformatet. I 2015 ga vi ut en EP, "Sesjon" og tre uavhengige singler, forteller Kibsgård.

Tapet av sin far

Er det en sang på dette albumet som er viktigere for deg enn de andre?

– På dette albumet er den en sang som har fulgt meg lenge og betyr mye for meg. "Kapteinen" var en av de første låtene jeg skrev på norsk. Låten handler om tapet av min far som var sjøkaptein av yrke. Teksten er som min oppvekst meget maritim og omhandler mitt sinne og minne over livets gang og skjebner. Den tok i alt to år å skrive ferdig og har eksistert i ymse utgaver før den kom til sin rette plass på dette albumet, sier Kibsgård.

Låtskrivertrio

Hva var utfordringene med plata?

- Siden vi er en kollektiv trio av låtskrivere, var det en utfordring å enes om hvilket låter vi ville prioritere til et album. Den største utfordringen kom derimot etter at jeg falt ned en trapp og knakk kjeven rett før vi skulle til å synge vokalen på låtene. Her kom låtskriverkollektivet til unnsetning og vi prioriterte låtene til de to andre i bandet, mens kjeften min var i karantene og på suppediett, forteller Kibsgård.

Nordlandsturne

Moder Nord spilte på Leknes i august, på Bakgårdsfesten i gammelbanken. Nå planlegger de en nordlandsturne på nyåret.

– Vi har ingen datoer klare per dags dato, men Lofoten en selvfølge. Utover det er det bare for lokale scener å ta kontakt for en hyggelig prat, sier Kibsgård. Han oppfordrer lofotingene til å følge bandet på sosiale medier for å være oppdatert på konsertdatoene.

Kommer albumet ut på vinyl eller cd?

– Teknologiens framskritt har dessverre gjort det fysiske formatet gammeldags og utdatert, men vi har planer om å trykke opp et lite utvalg av CD-plater, røper Kibsgård.

– Fram til da er det digitale strømmetjenester som er måten man kan høre oss på. Søk oss opp der du liker å lytte på musikk. En musikkvideo er også rett rundt hjørnet, som for så vidt har en del scener fra Å i Lofoten, frister Kibsgård.

Melodisk rock

Ifølge plateselskapet leker Moder Nord seg i det klassiske og melodiske rockelandskapet, med fokus på driv og meningsfylte tekster. Alle tre i bandet er låtskrivere med hver sin unike stil.

Albumet inneholder 10 sanger som tar for seg ensomhet, melankoli og ulike relasjoner til mennesker, skriver plateselskapet i ei pressemelding.

Moder Nord består av Bernt Kibsgård (gitar og vokal). Magnus Iversen (bass og vokal) og Christoffer Vighals Smedaas (trommer og vokal).

Artikkeltags