Her kommer vinteren - med Cellolyd i Reine kirke

Ingrid Olava gir ut musikk med Cellolyd. Ikke nok med det - flakstad-jenta Hanna Suni har produsert videoen til "Her kommer vinteren", som ble fremført i Reine kirke.

DEL

EP-en som ble sluppet fredag har fått navnet «Symfoniske klassikere». Olavas konsert med celloband i Reine kirke var et av høydepunktene under årets utgave av Cellolyd i Lofoten. Det vellykka samarbeidet har resultert i at Cellolyd medvirker på to av tre låter på den nye EP-en, opplyser Lisa Isabell Holstad.

Symfoniske klassikere ble lansert på Spotify og Tidal fredag.

EP-en består av hennes egen, nyskrevne Faenskapsvalsen i tillegg til tolkninger av Alf Prøysens Lomnæsvisa og Joachim Nielsens klassiker «Her Kommer Vinteren».

Musikkvideo

Samtidig med EP-en ble det også publisert en live-video fra sommerens konsert i Reine kirke på YouTube. Musikkvideoen er filmet og produsert av den unge filmskaperen Hanna Suni fra Ramberg.

– Den talentfulle 18-åringen har allerede rukket å vinne flere priser for sitt arbeid, og Cellolyd er veldig glad for at det er en ung flakstadværing som har laget videoen for Ingrid Olava og Cellolyd, opplyser Holstad.

Kammerpop

Ingrid Olava og Cellolyd er på Spotify.

Ingrid Olava og Cellolyd er på Spotify. Foto:

- I anledning hennes konsert under Cellolyd i Lofoten i august ble låten arrangert for 6 cellister, og vi synes det er veldig hyggelig at Olava har valgt nettopp denne versjonen når hun nå gir ut sin studioversjon av Norges kanskje mest kjente rockelåt, opplyser Holstad.

– Det er Cellolyds faste pop-arrangør Kaja Fjellberg Pettersen som står bak den vakre «kammerpop»-versjonen, en versjon som leker seg med temaet fra en av cellolitteraturens største hits, nemlig Bachs preludium i G-dur. Låten ble spilt inn i Oslo i november sammen med den splitter nye låten «Faenskapsvalsen», som også har fått celloarrangement av Pettersen, skriver Cellolyd i ei pressemelding.

Symfonisk EP

Ingrid Olava om utgivelsen:

– Både «Lomnæsvisa» og «Her Kommer Vinteren» er låter jeg har spilt live over lengre tid uten at det har foreligget noen ordentlig innspilling. Etter et samarbeid med KORK og CELLOLYD, slo det meg at en symfonisk EP kunne være en fin ide. Prøysen og Jokke er to av mine favoritter. I tillegg har jeg skrevet en ny låt som heter «Faenskapsvalsen». Det er utrolig stas endelig offisielt å utgi både Prøysen og Jokke, uttaler Ingrid Olava.

Artikkeltags