Eidissen Consult sponser Sundby

Oslo  20160720.
Langrennsløper Martin Johnsrud Sundby etter at Norges Skiforbund holdt pressekonferanse på Ullevaal stadion onsdag.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Oslo 20160720. Langrennsløper Martin Johnsrud Sundby etter at Norges Skiforbund holdt pressekonferanse på Ullevaal stadion onsdag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Eidissen Consult skriver i en pressemelding at de er imponert over den måten Martin Johnsrud Sundby har taklet det sportslige marerittet han nå har havnet i. Benn Eidissen, finansmann fra Vestvågøy, ønsker å framskynde offentliggjøringa av deres sponsoravtale.

DEL

– Vi har vært i samtaler med Martin i en periode, og planla å fortelle om avtalen til høsten, men i lys av den vanskelige situasjonen Martin uforskyldt har havnet i har vi besluttet å gå ut med dette nå.  Vi i Eidissen Consult er uhyre stolt over å få samarbeide med Martin. Vi håper at dette kan være en oppmuntring for Martin og gleder oss til å se Martin slå tilbake sportslig. Det er jeg helt sikker på at han vil gjøre allerede i VM, sier Eidissen i en pressemelding sendt ut torsdag morgen.

Astmamedisin

Det dreier seg ifølge VG om feilbruk av den lovlige astmamedisinen ventoline. WADA skal kun ha tatt høyde for en type inhalatorer i sitt regelverk, og ikke forstøveren som Sundby og mange andre i Norge benytter, skriver VG.

- Det eneste jeg ber om er at dere setter dere inn i dommen, og forstår hvor urimelig den er, skal SUndby ha sagt til pressen på Ullevål stadion da dommen ble presentert.

Urettferdig

– Skiforbundet har tatt på seg det hele og fulle ansvaret for situasjonen Martin har kommet opp i. Martin er pålagt, i sin kontrakt med Skiforbundet, å følge legens råd og medisineringen. Martin har i alle år hatt et soleklart standpunkt mot doping. Det er dypt urettferdig at han nå straffes for feil gjort av forbundet, sier Benn Eidissen videre i sin pressemelding.

Til Kobberløpet

Eidissen ønsker ikke å kommentere størrelsen på avtalen, men bekredter at den er i samme størrelsesorden som den selskapet hadde med staffettlegenden Eldar Rønning og den som fortsatt løper med landslagsmannen Niklas Dyrhaug.

– Avtalen inneholder et ønske fra vår side om å få Martin med på Kobberløpet i Sulitjelma i 2017. Kobberløpet er et turrenn jeg og min samboer Tone-Lise Fische har delatt i gjennom en årrekke, sier Benn Eidissen.

Artikkeltags