Vestvågøy kommune melder mandag at det er forsinket fremdrift for Meieriet kultursenter på Leknes.

"På grunn av uforutsette forhold knyttet til prosjektering av og leveranser til storsalen, vil åpningen av Meieriet kultursenter 27.-30. oktober ikke kunne gjennomføres som planlagt. Byggeprosjektet vil bli om lag seks uker forsinket", skriver kommunen i en pressemelding.

Under en pressekonferanse mandag ettermiddag opplyses det fra kommunens side at bygginga blir to til tre millioner kronere dyrere enn planlagt.

"Vestvågøy Eiendomsdrift KF ved prosjektleder Lennart Vebostad understreker at det ikke er en enkeltfaktor/-aktør som er «skyld» i forsinkelsen. I stedet handler det om at flere små detaljendringer i sum har resultert i at byggeprosessen er forsinket", skriver kommunen.

Styret i Vestvågøy Eiendomsdrift beklagersterkt den forsinkelse som er oppstått.

Prosjektleder Jann-Magne Kasteng-Jakobsen i Vestvågøy kommune forteller at kommunen i første omgang har informert artistene som var booket inn til åpningshelgen.

- Videre må vi få gitt informasjon til de eksterne aktørene som har booket storsalen i oktober og november. Ingen av disse arrangementene kan gjennomføres som planlagt. Vi vil jobbe aktivt for å bidra til å framskaffe andre lokaler som kan brukes til de planlagte arrangementene.

- Det er ingen vits i grave seg ned. Meieriet kultursenter blir en realitet, det er det ingen tvil om. Og det kommer til å bli et fantastisk tilbud til innbyggere og besøkende i kommunen vår, sier Richard Brattli, ny kultursjef i Vestvågøy kommune.

Når det gjelder innflytting og drift i resten av bygget, vil kommunen bruke litt tid på å vurdere når og hvordan dette kan gjøres.

- Vi avventer en revidert detaljframdriftsplan fra byggherre, og må deretter ta stilling til hvordan vi skal løse situasjonen. Jeg antar imidlertid at det verken for kulturskolens, kinoens eller bibliotekets del vil være hensiktsmessig å flytte inn i lokalene før medio desember.