Orgelet feirer 20-årsdagen med musikalsk fest hele uka

Siden 1998 har orgelet - øverst i bildet - fulgt menigheten i glede og sorg.

Siden 1998 har orgelet - øverst i bildet - fulgt menigheten i glede og sorg. Foto:

I år er det 20 år siden Buksnes kirke fikk et nytt orgel.

DEL

Lofot-Tidende har mottatt følgende pressemelding fra Andrey Pirozhkov, organist i Hol og Buksnes menighet:

"I år er det 20 år siden Buksnes kirke fikk et nytt orgel.

Etter utrettelig og entusiastisk innsats fra menigheten og musikklivet på Vestvågøy ble Buksnes menighet i 1998 endelig belønnet med installasjon av et nytt orgel i kirka. Instrumentet ble Ryde & Berg orgelbyggeri (som holder til i Fredrikstad og er Norges største orgelbyggeri) sitt opus 40, med 23 stemmer, fordelt på to manualer (hovedverk og svellverk) og pedal. Rett før Buksnes kirke fikk sitt nye orgel bygde forresten Ryde Berg sitt opus 39, det nye hovedorgelet i Oslo domkirke. Siden 1998 har orgelet fulgt menigheten i glede og sorg og dessuten fungert som konsertinstrument.

Organist Andrey Pirozhkov og Buksnes menighet ønsker å markere denne gledelige begivenheten med en musikalsk uke nå i mars måned, før Palmesøndagen. Det vil være anledning til å oppleve orgelet ved flere anledninger:

På tirsdag kveld, 20. 3. 2018, blir det orgelkonsert i Buksnes kirke der Andrey Pirozhkov ønsker å glede menigheten og musikkinteresserte med store orgelverk, deriblant den berømte Passacaglia c-moll av Johann Sebastian Bach og Suite gothique av franske Léon Boëllmann. Inngangen er gratis, det vil bli tatt opp en kollekt ved utgangen som skal gå til fasteaksjonen.

Dagen etter, på onsdag, 21. 3. 2018, blir det salmekveld i Buksnes kirke med Buksnes kirkekor, også her vil det være anledning til å høre Andrey Pirozhkov ved orgelet.

På fredag kveld, 23. 3. 2018, vil Jeremy Blandford fra Vågan og Andrey Pirozhkov spille på orgelet, både hver for seg og sammen, nemlig noen firehendige barokke orgelverk, en sjelden opplevelse.

Jeremy Blandford tar dessuten med seg orgelstykker fra Henry Purcell og Edward Elgar. Inngangen er gratis med en kollekt ved utgangen, til støtte for musikklivet i Buksnes kirke.

Og til slutten vil det være åpen kirke midt på dagen på lørdag, 24. 3. 2018, der man vil kunne oppleve øyas organister Helge Vikjord, Ken-Gøran Mikkelsen og Andrey Pirozhkov og igjen Jeremy Blandford ved orgelet med en uhøytidelig blanding av forskjellige typer orgelmusikk. Også her vil det være mulighet til å støtte musikklivet med en gave ved utgangen. Sist men ikke minst gjør orgelet sin tjeneste under søndagsgudstjenesten på Palmesøndag, 25. 3. 2018.

På vegne av musikerne ønsker Andrey Pirozhkov og Buksnes menighet hjertelig velkommen til en musikalsk fest i Buksnes kirke!"

Artikkeltags