Her er områdene på Vestvågøy som får bredbånd

Her skal det bli bredbånd de neste par årene.

Her skal det bli bredbånd de neste par årene. Foto:

Ti millioner kroner skal gå til bredbånd på utvalgte deler av øya.

DEL

Kommunestyret i Vestvågøy besluttet tidligere i år å sette av fem millioner i 2019 og fem millioner i 2020 til å gi utkantene i kommunen bredbånd.

Kommunen vil i første omgang fokusere på bredbåndsutbygging i følgende områder: Sennesvik/Ure, Sund/Haug, Eggum, Knutstad/Vestresand, Steine og Storeidet.

Ute på høring

Anbudsinnbydelsen for bredbåndsutbygginga Vestvågøy kommunestyre vedtok tidligere i år, vil om fire uker bli lagt ut på Doffin, den nasjonale kunngjøringsdatabasen for offentlige anskaffelser.

Dette melder Vestvågøy kommune 30. august.

Trekke opp grenser

Kommunens vurderinger av hvilke områder som skal tas med i utbyggingen, vil nå ligge ute på høring i fire uker, noe som er pålagt. Skraverte kart over områdene finnes på kommunens hjemmeside.

- Den største utfordringa har vært å trekke opp grensene for de områdene vi prioriterer nå. Uansett hvor vi trekker opp grensene, vil det være noen som blir utenfor, og ikke får. Fem millioner kroner er mye penger, men vi kommer ikke forbi vurderinger rundt hvor mye man skal bruke på en enkelt husstand kontra andre, uttaler IKT-sjef Kjetil Jørgensen i Vestvågøy kommune.

Artikkeltags