- Vestvågøy skal ha en nullvisjon for mobbing

Fullt hus og lydhøre foreldre da professor Ingrid Lund ga gode tips til hvordan vi kan forhindre mobbing og utenforskap i skoler og barnehager.

Fullt hus og lydhøre foreldre da professor Ingrid Lund ga gode tips til hvordan vi kan forhindre mobbing og utenforskap i skoler og barnehager. Foto:

80 foreldre hørte på foredrag om mobbing og utenforskap.

DEL

- Vestvågøy kommune har denne uka hatt besøk av Ingrid Lund, professor ved Universitetet i Agder. Onsdag og torsdag denne uka har hun satt fokus på hvordan barnehager og skoler på best mulig måte kan sikre at alle barn og unge opplever å være inkludert, og hvordan vi kan unngå utenforskap og mobbing.

Dette melder Vestvågøy kommune selv.

- Onsdag kveld hadde hun foredrag for cirka 80 foreldre i Meieriet. Her fortalte hun om at det er viktig at foreldre og foresatte samarbeider med barnehagen og skolen i saker som er vanskelige. Og hun ga foreldrene flere konkrete tips om hva vi kan gjøre på hjemmebane av forebyggende tiltak mot mobbing. Begge fagdagene ble åpnet av ordfører Remi Solberg, som snakket om at vi i Vestvågøy skal ha en nullvisjon når det gjelder mobbing.

- For skolen er det vedtatt en egen lov som gir elev og foreldre rett til å ha fått et svar med en handlingsplan på hva skolen skal gjøre, dersom en elev opplever at han eller hun er blitt krenket. Et slikt svar skal gis senest fem arbeidsdager etter at saken er meldt inn. Loven understreker at det er elevens subjektive opplevelse av ikke å ha det bra som gjelder.

Artikkeltags