Vestvågøy-ordfører med sterk anmodning til Regjeringen om å begrense eller stoppe turister

Remi Solberg (Ap), ordfører i Vestvågøy kommune

Remi Solberg (Ap), ordfører i Vestvågøy kommune Foto:

Ordførerne Remi Solberg i Vestvågøy og Ida Pinnerød i Bodø ber statsministeren og regjeringen om hastetiltak for å holde turistene unna.

DEL

I en åpen epost til statsministeren og regjeringen med tittelen «Angående turister – tiltak haster» sender nå ordførerne Remi Solberg (Ap) i Vestvågøy i Lofoten og Ida Pinnerød (Ap) i Bodø en sterk anmodning om å treffe tydelige og målretted tiltak for å begrense eller stoppe turister fra å reise rundt i Nordland og landet forøvrig.

«Kommunene i hele landet jobber nå døgnet rundt for å begrense smittespredning av koronaviruset. Innbyggerne våre står på og situasjonen er fortvilt. Samtidig er det et faktum at turister reiser fra kommune til kommune, fra havn til havn, flyplass til flyplass – mange fra land som har hatt stor spredning av smitte.

Bare i dag har flere tusen turister vært i våre regioner, og dette er svært utfordrende. Våre innbyggere er fortvilte og redde for at turistene skal viderebringe smitte, og frustrasjonen brer seg i befolkningen vår», skriver ordførerne.

Små kommuner med begrenset kapasitet

«Både Lofoten og Salten hvor vi er regionrådsledere består av flest små kommuner med svært begrenset kapasitet i helsevesenet. Selv om Bodø er en by med et stort beredskapsapparat i forhold til nabokommunene, så kan også dette være sårbart dersom det fortsetter å komme nye turister til vår region akkurat nå i denne situasjonen.

Det beslaglegger mye kapasitet i beredskapsarbeidet som vi har et stort behov for at kan forbeholdes innbyggerne våre akkurat nå.

Vårt fokus må få handle om å sikre situasjonen for befolkningen i våre kommuner.

Vi håper derfor at regjeringen kan treffe raske, tydelige og målretta tiltak for å begrense/stoppe turister fra å reise rundt i regionene våre nå», lyder den innstendige anmodningen fra Solberg og Pinnerød.

Artikkeltags