- Veilys og Vestvågøy kommune

Enn så lenge lyser de, men hvordan blir det til høsten

Enn så lenge lyser de, men hvordan blir det til høsten Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I kommunestyremøtet i Vestvågøy kommune i november 2019 ble det bestemt å nedsette et ad hoc utvalg som skulle arbeide med problematikken rundt gate/veibelysningen i kommunen. Nå skriver vi 15. april 2020 og ingenting har skjedd. Bestemmelsen om å slokke lysene står foreløpig fast til 1. juni 2020. Rødt Vestvågøy mener dette vedtaket må utsettes og omgjøres. Dette av flere grunner.

Vi mener dette i størst grad vil berøre de delene av Vestvågøy der det bor lite folk. Den økonomiske belastninga blir svært stor for å overta Fylkesveilysene i distriktene.
Det vil koste store beløp når private firmaer skal vedlikeholdet av de veilysene kommunen har ansvaret for. Den besparelsen kommunen håper på vil dermed utebli.
De av oss som lever og bor ute i distriktene må også kunne føle at vi er en del av denne kommunen. Her kommer trivselsfaktoren inn og er viktig.
Vi kjenner til flere modeller for å skifte ut 70W – pærene med nye leddpærer til en billig penge. (Dette har aldri vært oppe i debatten.) Et moment her er at alle lyslagene i kommunen ble pålagt å installere ny armatur og pærer med 70 W effekt. Dette kostet lagene mange hundre tusen kroner. Eksempelvis kostet dette lyslaget i Valberg (midtbygda) ca. 100.000 kroner. Penger som ble samlet inn og også gitt i gaver til laget.
Vestvågøy kommune burde legge forholdene til rette slik at det blir triveligere å bo her. At bygdene har lys langs veiene er viktig – ikke bare for bygdas folk, men også for de som reiser langs veien.

Vestvågøy kommune må, før høsten kommer, få på plass ei løsning som alle kan leve med. Det første som må gjøres er ei innkalling til de berørte parter om å møtes. Vi mener Vestvågøy kommune må se på denne problematikken, sjøl om vi lever i ei svært vanskelig tid. Kanskje er det da aller viktigst og se noen lyspunkter i tilværelsen. Rødt Vestvågøy vil bidra med det vi kan.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken