Gå til sidens hovedinnhold

– Våte naturlig utløste flakskred kan forekomme

Snøskredfaren i dag torsdag.

– Våte naturlig utløste flakskred kan forekomme. Høyt til fjells vil det dannes ferske fokksnøflak i leområder for vind, melder nettstedet varsom.no torsdag og setter snøskredvarselet til faregrad 3 i Lofoten og Vesterålen.

Skigåere rådes til å unngå terreng brattere enn 30 grader, og naturligvis også terrengfeller der snøras kan gå.

Fredag er skredfaren igjen satt ned til faregrad 2. I alle tilfelle er det lurt å lære seg å lese terrenget og lytte til erfarne fjellfolk.

Snøskredvarslingen Varsom.no

Varsom-plattformen består av varslingstjenester, fagkunnskap og IT-systemer. Målet med Varsom er å hindre tap av liv og verdier knyttet til snøskred, flom, jordskred, fjellskred og isforhold i Norge.

Snøskredvarslingen utarbeider snøskredvarsler daglig som beskriver faregrad, skredproblem og utsatt terreng for hvert varslingsområde. Formålet med varslingen er å unngå tap av liv og verdier som følge av snøskred.

Varsom.no sin visjon er et samfunn med aktivt friluftsliv og god trafikkavvikling uten snøskredulykker. De tror at et lærerikt og mye brukt varsel øker aktsomheten og skaper interesse for å lære mer om skredfare, slik at ulykker kan unngås.

Les mer om de ulike faregradene her.

Varsom.no er en tjeneste levert av Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), i samarbeid med Statens vegvesen og Meteorologisk institutt.

(Kilde: Varsom.no)

Les også

Her går skredet få meter foran Torbjørn

Kommentarer til denne saken