Blodet skal koke

Skal være med: Metalbandet «Bloodboil» med fra høyre Dennis Landsem (bass), Jakop S. Mathiassen (vokal) og Daniel Vårum (gitar) spiller i UKM lørdag på Leknes. De andre som er med i bandet er Arne Martin Fagerås (trommer), Aleksander Kleffelgård (gitar), Tobias Angelsen (piano) og Eline Johannesen (vokal).

Skal være med: Metalbandet «Bloodboil» med fra høyre Dennis Landsem (bass), Jakop S. Mathiassen (vokal) og Daniel Vårum (gitar) spiller i UKM lørdag på Leknes. De andre som er med i bandet er Arne Martin Fagerås (trommer), Aleksander Kleffelgård (gitar), Tobias Angelsen (piano) og Eline Johannesen (vokal). Foto:

Qltura fritidsklubb vil koke over av kulturell energi på Ung Kultur Møtes (UKM) lørdag på Leknes.

DEL

Metalbandet Bloodboil skal delta på sitt første UKM lørdag. Bandet startet i september i fjor, og har tidligere bare stått på scenen en gang tidligere: På Åpen dag på Qltura. De har også planlagt noe av framtiden: De spiller i festivalen Rock mot rus på Andøya i april.

Etter UKM skal bandet begynne å jobbe med demoer som Daniel Vårum har lagd mot Rock mot rus-konserten. Men først lørdagens spilling, som vil foregå nede på fritidsklubben. UKM var planlagt på storscenen i Meieriet kultursenter, men den er ikke ferdig og arrangementet er flyttet.

Bloodboil kan gå videre til fylkesmønstringen i UKM i Bodø. Et fagpanel vil trekke ut hvilke kulturelle innslag som presenteres på Leknes som går videre til Bodø.

Til sammen 12 innslag fra Lofoten har meldt seg på. Ti av innslagene skal på scenen i Qltura fritidsklubb, imens to er kunstbidrag.

Det deltar ungdom fra alle de fire fastlandskommunene i Lofoten: Vågan, Vestvågøy, Flakstad og Moskenes, og publikum er hjertelig velkommen

Utstyr

– Vi har prøvd i lang tid å få et husband, og nå har vi det, sier en fornøyd fritidsklubbleder Britt Aune om Bloodboil, og hun gir æren til Mathias Skjerpan som er ansatt i en 60 prosents stilling og er ansvarlig for musikksatsingen i Qltura fritidsklubb.

– Vi har kjøpt fullt bandutstyr som er tilgjengelig her på klubben, og vi ser til stadig at ungdom plukker opp gitarer. Og mange er dyktige. Det vil nok bli mer band etter hvert, spår Aune.

Mange i arbeid

På UKM er det like mange ungdommer bak scenen, som på scenen. De jobber som artistverter, scenearbeidere, lager mat og tar mot publikum.

– I år har vi et spesielt tilbud for dem som skal stå på scenen: En tidligere Qltura-bruker tar hår og sminke, og en yogainstruktør skal gjøre litt «mindfulness» for å få deltakerne til å klare å roe seg ned og puste før de skal opptre, sier Aune.

Artikkeltags