20 ungdommer og Unholy Martyr til Rock mot Rus

foto: Privat,  Bilde fra fjorårets Rock mot Rus. Her er det Carpe Diem som framførte.

foto: Privat, Bilde fra fjorårets Rock mot Rus. Her er det Carpe Diem som framførte.

Artikkelen er over 1 år gammel

Rock mot Rus smeller til denne helga. Også i år deltar ungdom fra Qltura til Norges største rusfrie rockemønstring.

DEL

- Rock mot Rus blir arrangert for 35. gang. Dette er Norges eneste store musikkfestival for ungdom som har holdt på en god stund, mener Britt Aune og fortsetter:

- De inviterer store artister som skal opptre begge kveldene. Sondre Justad, Frank Carter & The Rattlesnakes, KUUK og Jesper Jenset er noen av de mange artister som har tatt turen til Andenes i år. Men det er ikke alt, i tillegg er det også en amatørmønstring. Her kan band fra hele Nord-Norge kan melde seg på. På Rock mot Rus kan man vinne en pengepremie og sjansen til å opptre på større festivaler som Bukta og Parken.

Band fra Leknes skal opptre

Fra Qltura skal husbandet, Unholy Martyr, opptre på Rock mot Rus. Bandet deltok i fjor, og ifølge Britt Aune, fikk kjemperespons.

- Rock mot Rus handler om ungdom som jobber for ungdom. Her er det ungdom på alle stasjoner. De er teknikere, står for maten og catering, underholdning og mye mer. I fjor var det jenter herfra som stilte på teknisk stad.

Ordner buss til Andenes

Ungdomsklubben Qltura ordner nok en gang buss fra og til konserten for ungdommer som ønsker.

- Det er viktig for oss at folk som har lyst til å være med, skal komme trygt fram og tilbake fra konserten. Da har vi ordnet en buss som nesten ikke koster noe å benytte seg av. Lofoten Tours stiller opp nok en gang. Vi har et godt samarbeid og er veldig takknemlig for at de stiller, forteller hun.

Britt vil også understreke at ungdom som reiser med bussen, reiser på egen risiko. Der er ingen frivillige fra Qltura som blir med, ungdomsklubben stiller med transport.

Artikkeltags