Kjære alle dere der ute, venner, kolleger, folk jeg kjenner og ikke kjenner. Mennesker som bryr seg og som støtter oss i denne forferdelige perioden for Ukraina. Støtter enten med handling, hjelp, ord og bønn. Det er vanskelig å beskrive med ord hvor takknemlig vi er. Solidariteten som nå vises til Ukraina av et så stort antall snille mennesker, er utrolig viktig og rørende. Jeg er selv fra Ukraina, men jeg bor i Norge. I Ukraina har jeg slekter, venner og bekjente som jeg nå er i kontakt med daglig. Menneskene i Ukraina er redde og de har det vanskelig, men de er utrolig sterke, det erfarer vi for hver dag krigen går.

Jeg kommuniserer med mange venninner på samme alder som meg og som også har barn. De blir tvunget til å gå ned i kjellere eller tilfluktsrom hver dag. Med barn, små barn og babyer. Barna er redde og jeg skal ikke prøve en gang å beskrive tilstanden og følelsene til barna, men jeg vet og jeg ser at de lider. Det ser dere også når journalistene rapporterer fra Ukraina.

Noen har syke, bevegelseshemmede foreldre. Men de kjemper, de gir seg ikke, de er sammen, hjelper og støtter hverandre. Det er køer i de militære registrerings- og vervingskontorene, et stort antall mennesker som ønsker å forsvare landet sitt. Det er køer for å gi blod på sykehuset, alle ønsker å hjelpe. Ukrainere vet at rettferdigheten vil seire til slutt! Det er ingen vei tilbake. Men jo mer tiden går, jo flere ofre det blir. Det er skummelt i Ukraina, det er krig og mange drepte, både soldater, sivile og ikke minst barn. Ingen spares. Dette marerittet må stoppes og stoppes raskt. Derfor takker vi for all mulig hjelp og støtte som Ukraina får, både i Norge, Europa og resten av verden. TAKK til alle dere som bryr dere!

Dette er også en informasjonskrig og det er sterk propaganda i Russland. Det er fortsatt mange russere som bryr seg ikke og mange støtter Putins aggresjon mot Ukraina. Vi ber dere derfor om å spre informasjon. Vi må prøve å nå ut til. Vi ber dem slå av propagandaen og finne ut fakta selv.