Tut, kjør og Teigen for nødetatene på Vestvågøy: – Hele vaktlaget deltar, så vi er klare hvis det skjer noe

 Branningeniør Øyvind Brattli i Vestvågøy kommune.

Branningeniør Øyvind Brattli i Vestvågøy kommune. Foto:

«Alt blir bra»-kortesjer med alskens utrykningskjøretøy er sett og hørt flere steder i landet etter koronautbruddet. På lørdag er det Vestvågøy sin tur.

DEL

– Vi ruller av gårde lørdag formiddag klokka halv ett, sier branningeniør Øyvind Brattli på Vestvågøy kommune sine nettsider torsdag.

Ingen risiko

Ruta for kortesjen er ifølge nettsiden ikke helt spikret enda – og det kan komme endringer, siden det tross alt er utrykningskjøretøyer som skal benyttes.

– Men det er ikke noen sikkerhetsrisiko i at vi gjør dette, for hele vaktlaget deltar. Så sånn sett er vi klare hvis det skjer noe, påpeker Brattli.

Omfattende rute

Etter planen skal «Alt blir bra-kortesjen» forbi Lekneshagen, Bo- og servicesenteret på Leknes, sykehjemmet på Gravdal og de større boligfeltene på Leknes, Stamsund og Ballstad.

– Det vil nok komme mer detaljer om ruta på fredag. Vi håper vi også skal få laget noen bannere til å ha på bilene, sier Brattli.

«Optimist»

Det som er helt sikkert, er at det blir godt med lyd fra store høyttalere. Og musikkvalget er det ingen som lurer på: Folkekjære Jahn Teigens «Optimist» blir garantert å høres mange steder i kommunen på lørdag.

– Vi vet jo ikke hvor populære vi blir. Men vi anmoder uansett de som kommer ut for å se og høre oss om å holde god avstand til hverandre, sier branningeniøren.

Riktig tidspunkt

Han og kollegene i blålysetatene er enige om at det er riktig tidspunkt for et slikt påfunn nå, all den tid kommunen har fått en del smittede.

Og lokalsamfunnet begynner å bli preget av en tilstand som kan være ganske energitappende.

– Får vi i tillegg noe som ligner på vårvær, kan dette bli trivelig, påpeker han, og passer på å minne om at antall biler og deltakere i arrangementet er prisgitt andre hendelser.

– Skjer det noe som krever tilstedeværelse fra blålysenheter, er det naturligvis det som har førsteprioritet, sier Brattli.

Flere korona-gladsaker:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken