Nå har Gerhard Schøning fått:

· Et eget maleri malt av kunstneren Scott Thoe fra Stamsund i Lofoten.

· Et eget prospektkort med maleriet av Gerhard Schøning på forsiden signert av Scott Thoe

· Et eget poststempel/datostempel 3. mai 2022 på hans 300 årsdag designet av Posten Norge (designet som en åpen bok).

(fortsetter under bildet)

· Gerhard Schøning har fått sitt eget frimerke på sin bursdag 3. mai 2022 – 300 år. Gerhard Schøning er den første kjente personen fra Vestvågøy som har fått et eget frimerke med maleriet av Scott Thoe og kart over Vestvågøy på frimerket

(fortsetter under bildet)

· En rekke professorer/historikere fra hele landet har hedret Gerhard Schøning på sin 300 årsdag med et foredrag på Lofotr Vikingmuseum på Borg i forbindelse med bursdagen. Her var kinosalen full av tilhørere som fikk med seg flere spennende foredrag om Gerhard Schøning sin barndom i Lofoten og voksne liv liv.

· En rekke barne- og ungdomskoler på Vestvågøy har fått en forelesning om Gerhard Schøning av professor Hallgeir Elstad i løpet av mai 2022.

· Elever fra Ballstad Barneskole har lagt ned blomster på bautaen til Gerhard Schøning som ble avduket over 50 år siden, nærmere bestemt søndag den 4. oktober 1970 overvåket av det pensjonerte lærerparet Johannes Hope og kona Elise Hope der Elise er etterkommer etter Gerhard Schøning sin tante – Karen Schøning -.

· Vestvågøy Videregående skole – 75 elever - har fått en forelesing om Gerhard Schøning av Sigfus Kristmannsson fra Vestvågøy Historielag.

· Søndag den 15. mai 2022 ble det holdt en Gudstjeneste i Buksnes Kirke der -Gerhard Schøning - teologen, professoren i historie og veltalenhet var rammen rundt Gudstjenesten.

Det ble også avholdt et skuespill i Buksnes Kirke der «Petter Dass» i form av Oddmund Kleppa som spilte Petter Dass. Han viet enken/svigersøster Judithe Volquartz som hadde vært gift med hans bror Benjamin Dass som var farfar til Gerhard Schøning sin gode venn og lærer Benjamin Dass. Brudgommen var Rasmus Angel fra Trondheim. Bruren ble spilt av Ellen Greve Hartviksen og brudgommen ble spilt av Arthur H. Johansen.

· En kopi av maleriet av Gerhard Schøning henger nå på Det Kongelige Norske Videnskabers Selkab i Trondheim.

· Prospektkort med frimerke og datostempel er sendt til en rekke Universitet, Museum, Nidarosdomen, Austråtborgen, Oslo Domkirke, Akershus Festning med flere.

· Et tresnitt av Gerhard Schøning utført av trekunstneren Arthur H. Johansen Strønstad henger i «Det Kongelige Norske Videnskabers Selskab» i Trondheim og på «Det Kongelige Bibliotek i København».

(fortsetter under bildet)

· En filmproduksjon er tatt opp i hagen der Gerhard Schøning vokste opp sammen med sine søsken og foreldre der Mannskoret Lofotr synger «Norges skål» av Johan Nordahl Brun laget i 1771. Dette ble norges første nasjonalsang avløst av «Ja vi elsker» av Bjørnstjerne Bjørnson på 1860 tallet. Filmen starter med at fungerende Ordfører Anne Sand står ved en fiskhjell full av tørrfisk i Hattvika på Ballstad. Hun Gratulerer Gerhard Schøning med sin 300 års bursdag samt at hun forteller om tørrfiskens betydning for Vestvågøy, Lofoten, Norge og Europa sett gjennom Gerhard Schøning sine øyne samt dagens verdi for Lofoten av lofotskreien.

· Gerhard Schøning har fått en egen bok skåret ut i tre av kunstneren Arthur H. Johansen til sin bursdag 3. mai 2022 – 300 år -. Det er kun Dronning Sonja som har fått en bok i tre i forbindelse med åpningen av Hurtigrutens Hus på Stokmarnes i 1999.