Gå til sidens hovedinnhold

Trenger vi flere havner på Vestvågøy?

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Til Vestvågøy kommune

Ref saken Gjerstadneset-Skarsjø, 17/1755.


Vi trenger mere informasjon i denne saken der det hevdes at vi har behov for å anlegge et helt nytt havneområde på Vestvågøya:

Hva slags behov er det man ser for seg at vi vil få med hensyn til havn+ næring på Vestvågøy i fremtiden ?

Hvor dypt skal skipene kunne stikke, hva slags skip ser man for seg, og hva slags arealer er det man planlegger at man trenger på land i tilknytning til havn?

Hva er det man så ikke kan klare å bruke våre allerede eksisterende havner til ?

Kan vi ikke bruke dem ?

Hva slags arealutnyttelse er det man ser for seg mht næringsbygg/aktivitet i fremtiden?

Jeg synes arealbruken i området Rema 1000/ Elkjøp/Bohus /Intersport gir inntrykk av at vi har svært god plass til næringsaktivitet, -man bygger ikke i høyden, har uendelig med parkering utenfor byggene etc.

Man gir vel ikke inntrykk av å ha spesielt dårlig plass på Storeidet og ved Leknes havn heller?

Og hva med Stamsund og Ballstad, på begge disse stedene er det ubrukte bygg langs kaiene og med opptil 16 meters dybde innenfor moloen. Vi vet at det ble gjort betydelig arbeide med å utbedre havna i Stamsund nylig. Kanskje kan det også være positivt for de eksisterende havnene å få tillagt nye funksjoner/flere anløp/større aktivitet/utnytte arealer?

I tillegg har vi også Skifjorden, der det allerede er rasert et stort område nettopp for å lage en dypvannskai, - hva er planene der?

Hvordan er saksgangen og behandlingen i slike saker? Får de folkevalgte satt seg godt nok inn i administrasjonens faglige vurderinger? Gis sakene nok trygghet slik at politikerne tar gode avgjørelser i alle sakene? Vi vet at kommunen har hatt mange møter med innbyggerne for å få god dialog og måle/møte behov. Det er flott! Er behovet for flere næringsarealer kommet frem gjennom denne dialogen med ”folket”?

Jeg oppfordrer kommunen til å gå ut med all denne informasjonen, og gi en så bred utgreiing som mulig, - slik at vi alle kan sette oss inn i de vurderingene dere har gjort i saken.

Vi vil se administrasjonens begrunnelse for hvorfor de ikke anbefaler nye havneområder i området Gjerstadneset-Skarsjø. Og vi vil høre politikernes vurderinger.

Det er alltid oppsiktvekkende at politikere går på tvers av den faglige administrasjonens vurdering. Vi venter jo at de folkevalgte gjør en grundig jobb, -argumentene må alltid være gode, og vel funderte.

Vi ”vanlige innbyggere” vil også kunne gjøre oss opp en egen mening på et ordentlig grunnlag!

Les også

Skjærgården og friluftsområdet foreslått til industrihavn: – Vi trenger flere næringsområder, svarer ordføreren

Les også

Drøvtygging av naturperler

Les også

SV: Cruiseturisme – fra fritt fram til lokal verdiskaping og klimakutt

Les også

Organiserer demonstrasjon mot cruiseturisme: – Skal vi ha en bærekraftig utvikling kan vi ikke slippe 2000 turister opp på kaia

 

Kommentarer til denne saken