Gå til sidens hovedinnhold

Tre danske statsborgere bortvist for brudd på innreiserestriksjoner

Det melder politiet i pressemelding.

(Avisa Nordland)

(Nordlys): Tre danske statsborgere tok seg denne uken ulovlig inn i Norge ved å gå på ski over grensen fra Sverige til Norge ved Bjørnfjell i Nordland.

– De danske statsborgeren forsøkte først å ta seg over grensen på sykkel, men ble da bortvist av Heimevernet, som utfører grensekontrollen på Bjørnfjell. De byttet deretter sykler med ski og tok seg over grensen utenom kontrollpunktet. De ble observert av en hytteeier i området. En person bosatt i Tromsø er mistenkt for medvirkning ved å skaffe ski til de tre danskene, skriver politiet i pressemeldingen.

Personene ble pågrepet i Tromsø i går, og sitter nå i arrest i Tromsø.

Politiet skriver videre at det er fatta bortvisningsvedtak, og at de etter planen skal ledsages tilbake til Danmark i løpet av lørdag.

De har også ilagt et forelegg på 10.000 kroner – som de har vedtatt.

Leder for operativ utlendingsseksjon i Troms politidistrikt, Lars Andreas Moen-Mikalsen, sier han hittil aldri har sett lignende forsøk på ulovlig grensekryssing.

– Svaret på om vi har sett mye av dette, er et soleklart nei. Dette er blant de mer kreative forsøkene vi har sett, sier han til NTB.

Politiadvokat Kine Wesseltoft i Bodø sier det trolig ikke blir noen reaksjoner for kvinnen som bisto med skiene. Hun skal ha kommet med bil fra Tromsø og overlevert utstyret til danskene.

– Vi må se nærmere på denne koronaforskriften, for her ser det ikke ut til å være noen hjemler for straffansvar ved medvirkning. Foreløpig har vi ikke gitt henne noen reaksjon, og mest sannsynlig vil nok ikke vedkommende få noen reaksjon, sier hun.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken