(iFinnmark)

Lørdag kveld klokken 19 pågår det fortsatt slukking av det russiske fiskefartøyet «Tamango». Tråleren er fylt med så mye slukkevann at båten har begynt å få slagside. Vaktleder hos 110-sentralen, Ben Emanuelsen, opplyser at det ikke er uvanlig under slukkeoperasjoner som denne.

Brannvesenet i Sør-Varanger får nå bistand fra slepebåten «NORTH TUG» til å stabilisere båten, og venter også hjelp av røykdykkere fra Vadsø.

– Vi sliter med at båten har begynt å legge seg over. Vi har folk om bord for å stabilisere den, sier han.

– Er det fare for at den kan synke?

– Nei da, vi er langt unna det.

– En tragedie

Tråleren som brenner, ligger til kai hos KIMEK, et selskap som driver med reparasjon av- og tilbyr industriell service til store fartøy.

Mannskapet på «Tamango» som til sammen teller 22 personer, tok seg ut av båten og kom uskadd fra det hele.

Direktør i KIMEK, Greger Mannsverk, sier at mannskapet om bord er innkvartert i en mannskapsrigg KIMEK har.

– Alle var i god behold. De kom seg i land og har fått mat og forpleining. De blir tatt godt vare på, sier han.

Og fortsetter:

– Det er en tragedie med brann, men vi får glede oss over at ingen er skadd. Fartøy lar seg erstatte, det gjør ikke mennesker.

Mannsverk er fornøyd med brannvesenets innsats på stedet.

– De gjør som vanlig en god jobb. Det er godt å ha dem på dette.

– Er det fare for ødeleggelser på kaia til KIMEK?

– Nei, ikke i det hele tatt.

Slepes bort

Tilbakemeldingen Greger mannsverk har fått fra politiet er at det ikke er mye igjen av brannen.

– Vi vet ikke hva som har skjedd; vi har ikke vært om bord siden fredag og vet ikke hva som har foregått der. Jeg var der nede og snakket med politiet. de skulle holde på ut til kvelden, sier han.

Politiets operasjonsleder i Finnmark politidistrikt, Eirik Pedersen, sier det er en utfordrende slukkejobb for brannmannskapene. Brannvesenet måtte på et tidspunkt stanse slukkearbeidet noe i påvente av å stabilisere båten.

– Det man sprøyter inn av vann, må ut – ellers blir båten ustabil. Brannen er ikke slukket, de driver på ennå, sier han.

Til NTB opplyser Pedersen at det er for tidlig å si om tråleren går tapt, men oppgir at den blir slept til sjøs for å unngå problemer i havna og for å unngå spredningsfare.