Vi i 3. og 4. klasse ved Ramberg Skole vil sende en «Takk for oss»-hilsen ifra Napp. Her har vi vært elever ved gamle Napp Skole i tre hele år. Årene har gått fort, og selv om reiseveien har vært lang for mange så har vi for det meste hatt det fint. Det vi kommer til å minnes best er kanskje den fantastiske skolehompa som er en super ski-og akebakke, turene i nærområdet samt mange artige, lærerike stunder ute og inne. Nærområdet ved skolen er en god myldreplass. Her kommer noen tanker fra elevene selv; Jeg likte å være på fjelltur, på Lissjnappstind. Der var det flott utsikt og mange harehull som jeg ramlet i. Jeg likte fjellturen godt fordi vi hadde det så gøy.

NÅR VI ER I HUNDREMETER SKOLEN ER VI DEKTIKTIVER OG LETER ETTER ULVE- OG BJØRNESPOR. Flere av elevene er overbevist om at de fant spor etter selveste «Big foot» der. Der er det spennende å være, og litt skummelt. En gang fant vi et sauekadaver. Mange liker å klatre og bygge hytte der vi er og noen synes det er gøy å spikke.

Ved Holmjorda har vi vært mange ganger for å se på artsrikdommen der, plukke søppel og får vi tid til å bygge hytte med materialer fra fjæra er det også artig i tillegg til å lete krabber og andre dyr.

Når det ble vinter elsker vi å være på skolehompa å renne ned monsterbakken om føret tillater det, men det er også kjempegøy å renne på forskjellige brett på fremsiden mot skoleplassen. Der kan vi ake i flere baner og i aketog. Det er gøy. De som brøyter lager fine snøhauger til oss som vi kan lage snøhuler i, det er populært. Vi lager også snøborger, det er morsomt for vi bygger det selv.

Å gå på ski på skolen og ved skitrekket er også gøy fordi man kan renne i stor fart.

Ved boligfeltet er det en fin gapahuk, der er et fint å være året rundt. Super akebakke, artig å spikke og grille samt leke gjemsel der.

Kaivandring og vandring til moloen kan også være lærerikt. Det er interessant å se hva båtene heter og hvor de kommer fra. Middagssteinen er spennende, og jeg har prøvd å dytte den ned men fikk det heldigvis ikke til.

Vi har også vært flere turer på Kjølberget. Der er det fin utsikt, fin skog å leke i, hoppesteiner og vi har hatt kartorientering. Den beste turen var kanskje da vi høstet blåbær, laga syltetøy og stekte pannekaker der.

Selv om det var litt vemodig å si farvel til Napp da vi tok juleferie gleder vi oss alle til å ta i bruk nærområdet på Ramberg og nyskolen, Flakstad Barne-og Ungdomsskole.

Bildeserie

Pepperkakebyen ble en suksess og ungdommen kapret flest stemmer