Leste i avisa at man vurderte å måtte stenge svømmehallen på Leknes p.g.a forurensning av bassengvannet som igjen skyldtes manglende kroppsvask av mange av brukerne.

Jeg var sjøl for flere år siden en ivrig bruker av bassenget idet jeg syntes svømming var en fin form for mosjon. Kunne ikke unngå å legge merke til at flere av de besøkende ikke dusjet seg før de gikk uti. Andre dusjet seg, men med badetøyet på. Noen form for vakthold for å se til at reglene om kroppsvask uten badetøy før bassengbesøk ble etterfulgt, var ikke å se. Etter hva jeg forsto var det ikke bedre på damesiden.

Ved en anledning sa jeg til en storvokst ungdom at han burde ta av seg badetøyet før han dusjet. Det var så vidt jeg ikke fikk meg en på kjeften.

Jeg ringte etter hvert til ledelsen for bassenget og klaget, men ble forsikret om at vannet var rent til tross for at reglene ikke alltid ble fulgt. Dagen etter var det satt opp flere plakater som innskjerpet reglene. Uten at det ble særlig bedre. Sjøl om man pøser på med klor så det lukter av vannet så hjelper det lite på trivselen når man vet at personen som svømmer foran deg har valgt å vaske rumpa si i bassenget i stedet for i dusjen. Jeg slutta etter hvert å gå i bassenget.

Så er det jo også slik at en del utlendinger antakelig har religion som sier at de ikke skal vise seg naken for andre. Man kunne jo skjerme disse med ei dør foran noen av dusjbåsene.

Skal det bli orden på problemet med uvaskede kropper i bassenget må det strengt vakthold til. Med bortvising av personer som ikke vil følge de enkle reglene om kroppshygiene.

Det er ille at vi i vår opplyste tid opplever at urenslighet fører til at et anlegg som er bygd for innbyggernes felles beste ikke fungerer som det skal.