Politiet stoppet svindel mot eldre kvinne

FORNØYD: Rune Nordbakk (t.h.), her sammen med påtalesjef Thomas Darell, er svært fornøyd med å ha lyktes i å stanse svindel.

FORNØYD: Rune Nordbakk (t.h.), her sammen med påtalesjef Thomas Darell, er svært fornøyd med å ha lyktes i å stanse svindel.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

(iFinnmark) En kvinne i 70-årene i Øst-Finnmark har fått tilbake over 30 000 kroner etter at hun ble utsatt for svindel over nett de siste dagene. Kvinnen anmeldte svindelen raskt til politiet.

– Slik det ser ut er det forsøkt å ta ut flere beløp på opp mot 100 000 kroner og svindleren klarte å få overført over 30 000 kroner fra kvinnen. I samarbeid med Økokrim fikk vi sporet opp kontoen hvor pengene var overført og fikk sendt over en begjæring om tilbakeføring av pengene til banken, forteller leder for øko og miljøavsnittet i Finnmark politidistrikt, Rune Johansen Nordbakk i en pressemelding fra politiet.

Kvinnen hadde i forkant av svindelen merket uvanlig oppførsel på datamaskinen som kan tyde på at hun var hacket. Hun var også blitt oppringt av såkalte microsoft-support fra et utenlandsk nummer. Hun gav ikke ut noen informasjon til svindlerne men likevel hadde de klart å hacke datamaskinen. Det er all grunn til å advare mot å svare på ukjente oppringinger fra utlandet.

– Det er mange som ikke tror det nytter å politianmelde slik datasvindel, men nettopp det at kvinnen anmeldte forholdet raskt gjorde at vi klarte å få tilbake pengene igjen. Det vi også ser er at en person kan stå bak en rekke saker over hele landet. Så en anmeldelse i Finnmark kan være brikken som avslører gjerningspersonen, eller den kan inngå i andre politidistrikts etterforskning, sier Johansen Nordbakk.

Politiet opplyser i pressemeldingen om at de er veldig fornøyd med å få stoppet svindleren og at kvinnen har fått pengene tilbake.

Artikkeltags