(Nordlys)

FINNMARKSPOSTEN/IFINNMARK: – Dette er en politisak som er anmeldt forteller de på det ene hotellet. De ønsker ikke at navnet på hotellet skal gjøres offentlig.

Kvinnen, som akkurat nå går under navnet Marie Madeleine Steen, registrerte seg med firmanavn ved ankomst, og slik kunne svindelen gjennomføres.

– Hun betalte for de første døgnene, men så ble det slutt på betalingen, forteller eier av hotellet, som egentlig bare flirer av hele greia.

– Det forundrer meg hvor fantasifulle slike svindlere kan være, men hun ble altså raskt kastet ut når hun ikke betalte for seg.

 

- Virket både hyggelig og grei

Det ble dermed ikke det store tapet for overnattingsstedet og eier forteller at de nå kan skryte av å ha hatt Nordens største svindler som gjest.

– Jeg traff henne ved et par anledninger mens hun var gjest hos oss, og damen virket både hyggelig og grei. Jeg tror nok at man må inneha noen spesielle egenskaper når man har som levevei å svindle folk og det er jo unektelig spesielt at folk kan være så frekke, sier hotelleieren.

Damen er utvist fra både Sverige og Danmark på grunn av sine til sammen 112 svindeldommer i Norden. Nå er hun også utvist fra hotellet hun svindlet i Honningsvåg.

– Vi gikk ikke på det store tapet, men det er trasig om hun rakk å svindle privatpersoner mens hun var i Honningsvåg.

Det ble sendt ut en advarsel til de andre hotellene i Nordkapp, hvor beskrivelse av kvinnen og hennes metoder ble forklart. Dermed var det vanskelig å svindle på flere steder

Lånte penger av privatperson

Hun lyktes derimot med å finne et nytt sted å overnatte.

På det andre overnattingsstedet, som heller ikke vil at Finnmarksposten skal offentliggjøre navnet, så var det etter det Finnmarksposten erfarer en lokal person som faktisk betalte hotellregningen for kvinnen.

– Vi kan ikke kommentere dette, sier de på andre hotellet kvinnen bodde på i Honningsvåg.

Etter det Finnmarksposten erfarer, så lyktes også Steen å låne penger fra en privatperson under sitt opphold i Honningsvåg. Dette bekreftes av en som ønsker å være anonym.

Politiet i Nordkapp har tatt avhør av kvinnen om disse forholdene.

– Det som er videre saksgang er at det enten blir utstedt et forelegg på forholdene eller at det blir tatt ut tiltale. Det vil da også kunne bli erstatningskrav. Hvis hun ikke vedtar forelegget, vil saken bli sendt til retten forteller Runar Elde ved Politikontoret i Nordkapp.

Marie Madelein Steen ble arrestert i Hammerfest på torsdag, men sluppet fri en liten stund etterpå.