(Avisa Nordland)

– Jeg har fått en kreftdiagnose som vil kreve all min energi i tida som kommer. Av den grunn har jeg bedt vår styreleder konstituere en sjefredaktør i mitt sted inntil videre, sier Jan-Eirik Hanssen.

Dermed går nyhetsredaktør Markus Rask Jensen, som kom fra jobben som ansvarlig redaktør i Bodø Nu i august 2019, inn som hans erstatter.

Forståelig beslutning

– Det er viktig for meg at Avisa Nordland fortsetter den sterke abonnementsveksten vi nå opplever. Derfor ønsker jeg å få inn en stedfortreder som kan sikre at farten og retningen opprettholdes i mitt fravær, sier Hanssen, som har vært sjefredaktør i Avisa Nordland siden 2007.

Styreleder Morten Nilsen har stor respekt for hans beslutning.

– Det er ryddig og forståelig at Jan-Eirik nå føler behov for å bruke all sin tid på å bli frisk. Vi ønsker ham lykke til og ser frem til å få ham tilbake i full vigør, sier han, og legger til:

– Jeg har spurt nyhetsredaktør Markus Rask Jensen om å gå inn som konstituert sjefredaktør og er glad for at han har takket ja. Avisa Nordland overlates i de beste hender til Jan-Eirik er tilbake.

På Facebook har Hanssen informert sine venner og familie om dette, hvor han blant annet skriver at han har full tiltro til det norske helsevesen.

– Vi er heldige som bor i Norge. Vårt helsestell er i verdensklasse. Det har jeg selv erfart. Jeg er blitt hentet av helikopter vinterstid på Saltfjellet. Jeg er transportert med ambulansefly to ganger. Jeg er hjerteoperert ved UNN etter godt samspill med Nordlandssykehuset. Nå får jeg også anledning til å teste ut kreftbehandlingen. Jeg er helt sikker på at jeg også denne gang blir møtt av kloke hoder, varme hender og gode smil.

Et knallsterkt lag

Markus Rask Jensen sier at resten av redaksjonen skal gjøre sitt ypperste for å holde trøkket oppe mens sjefen er borte.

– Først og fremst vil jeg ønske Jan-Eirik alt godt og håper således at dette blir en høyst midlertidig løsning. Dernest vil jeg takke for tilliten og lover å gi jernet for at AN er i så god stand som mulig når Jan-Eirik blir frisk, lover Jensen.

– Heldigvis har vi et knallsterkt lag som vil sørge for å holde hjulene i gang i mellomtiden, slik at han kan konsentrere seg om det aller viktigste nå, legger han til.