Gå til sidens hovedinnhold

Stamsund hornmusikk i Spania: Siste tur med dirigenten de har hatt i 21 år

Artikkelen er over 2 år gammel

Stamsund hornmusikk deltar denne uka på Oktoberfesten i Calella, som ligger 56 km fra Barcelona i Spania. Hanne Straum Riise rapporterer her fra Spania.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Dette er den 32. Oktoberfest i Calella. Stamsund Hornmusikk deltok også i 2017 og 2015.

Oktoberfesten går over to uker, hvorav de fleste fordeler seg på én uke hver. Totalt deltar 51 ulike korps/orkester fra Tyskland, Sveits, Østerrike, Norge, Nederland, Belgia, Sverige, Danmark, Ungarn og Litauen.

Les også

Inviterer til 110-års jubileum

Vi kom hit på lørdag 5. oktober og reiser hjem søndag 13. oktober.

Vi er satt opp på én spilling på Kirkeplassen, midt i gågaten i Calella. Samt to spillinger i festivalteltet som rommer ca. 3500 mennesker. I tillegg spiller vi utenfor hotellet ved bassengkanten når spillelysten tar overhånd.

Les også

Stamsund kirke feiret 80 år: – Masse folk, fin musikk og mer enn nok av kaker

Vi er så heldige å ha fire stykker på slagverk, hvorav to av disse er tidligere drillepiker. I går tørket de støvet av drillestavene og opptrådte iført oktoberdrakt når korpset spillet Beer Barell Polka (hvor er min kone) til stående applaus i festivalteltet.

Hvis alt går som planlagt skal vi på utflukt «Rupit og Besalu» på torsdag. På søndag var og to fra korpset i Barcelona på Camp Nou og fikk med seg fotballkamp mellom Barcelona og Sevilla.

Bildeserie

Se flere bilder fra korpsturen

Fra Stamsund Hornmusikk er vi 18 stk.: Sondre Woje (16 år kornett) og Marius Straum Riise (17 år slagverk) er de yngste vi har med oss.

På kornett: Marit Lystad Olsen, Heidi Johannessen, Helene Pettersen, Jan Helge Berglund og Sondre Woje.

På althorn: Elisabeth Haddal og Solrunn Salomonsen.

På baryton: Ingunn Fossen.

På eufonium: Jostein Dahl og Hanne Straum Riise.

På trombone: Hugo Salomonsen.

På tuba: Jens Arne Martnes Andersen og Hallgeir Skog.

Slagverk: Marius Straum Riise, Per Olav Pettersen, Liv Kjersti Andersen og Stine Johansen.

Dette er siste tur og opptreden med dirigenten vår, Hallvard «Halle» Thomassen, som har dirigert korpset siden 1998. Vi ønsker å benytte anledningen for å takke han for alt han har gitt til korpset vårt i løpet av disse årene. Vi skal ha en høytidelig avslutning for han mens vi er her i Calella.

Fra 15. oktober får vi ny dirigent: Cosmin Harsian.

Vi er en meget sosial gjeng og har veldig morsomt i lag: bading, shopping, soling, spising, drikking, dansing, ja alt som følger med en oktoberfest.

Kommentarer til denne saken