Juleavslutning med volleyball

Bildeserie

Julesmash!

HO, Virus(s), vant prisen for beste kostyme på turneringen.
Av

Hele 56 lag var påmeldt og spilte om vandrepokalen da andre klasse på Idrettsfag inviterte hele Vest-Lofoten videregående skole til volleyballturnering i Lekneshallen.

DEL

Til slutt var det lærlingene fra Foklo som gikk av med seieren i finalen mot «Barneskirennj ID2A».

Tirsdagsmorgen ble turneringen blåst i gang. Det ble spilt 104 gruppekamper fram til klokken ett på dagen, fordelt på fire baner. Det var 12 grupper med fire og fem lag, det vil si at noen lag var sikret tre kamper mens andre fire.

2. klassen på idrettsfag har jobbet knallhardt for å få organisert den tradisjonelle turneringen i år også. De har laget kampoppsett, organisert cafe, dommere, poengtellere og annet som skal til for å arrangere en volleyballturnering hvor det er mellom 600 til 700 som er involvert. Ikke nok med det at klassen selv arrangerer, de stiller også selv med tre lag, og det ene gikk helt til finalen.

Finn-Åsmund Holst Sandnes, kontaktlærer for arrangørene, er stolte over hva klassen har fått til og mener absolutt formålet er nådd.

- Formålet for volleyballturneringen er delt i to hoveddeler. Den første delen handler om elevene på idrettsfag og faget treningsledelse, hvor denne turneringen er en flott læringsarena. Den andre delen er skolen som helhet. Dette er den eneste gangen i året, sett bort fra skolestart etter sommeren og avslutning til jul, hvor alle fagområder er samlet på en plass. Elevene i 2ID har brukt lang tid på planlegging og lært seg hvordan et arrangement arrangeres, og dette er helt klart lærdom de får bruk for senere i livet, sier Finn-Åsmund Holst Sandnes.

Han forteller at det er utrolig fint å se hele skolen samlet på en plass hvor de koser seg med fysisk aktivitet, og at det bare har vært gode tilbakemeldinger fra både lærer og elever som deltok på turneringen.

- Turneringen går under faget kroppsøving hos alle elevene, og det er det eneste faget hvor det må til samarbeid for å få høy måloppnåelse, dette skaper samhold, legger han til.

Elevene selv, i 2. klassen, synes planlegging og gjennomføring av turneringen har gått veldig bra. Vegard Berglund har hatt hovedansvaret for blant annet kampoppsettet til turnering, og forteller at volleyballdagen både var koselig, men også veldig stressende med tanke på alt som måtte gjøres.

- Planleggingen har gått bra. Det var utrolig mye som måtte gjøres, både før og i selve arrangementet, men å gjøre det sammen med resten av klassen var både morsomt og koselig, sier Idrettsfagseleven som også spilte i finalen sammen med «barneskirennj», et av ID2A sine lag.

- Det dukker alltid opp små problemer på slike arrangementer, men det ordnet vi fint opp i. Alle gjorde en god innsats, og nølte ikke med å gjøre litt ekstra, legger Berglund til.

Han forteller også at det var stas å komme i finalen i år som i fjor, men at det igjen ble for hard motstand.

- Vi møter Foklo som er et meget godt lag med lærlinger. De vant vel ganske enkelt, og det skal de ha all ære for. Det er et ekstremt godt lag, sier finalefinalisten. 

Alle gruppevinnerne gikk videre til 1/8-finale, pluss de fire beste toerne (som ble trukket etter prosent i målforskjell i hver kamp). Delfinalene ble spilt rett etter en liten pause hvor prisene, «beste kostyme» og «beste heiagjeng», ble delt ut. Delfinalene ble jevne kamper, men det var et lag som skilte seg ut, Foklo. Det var så klart dette laget, og ID2A Barneskirennj, som klarte å kjempe seg til finalen.

Foklo seiret tilslutt, fult fortjent. I tillegg til beste kostyme og heiagjeng ble det delt ut en «fair play» pris og «beste oppmøte».

Artikkeltags