Avisa Nordland: Arctic Race skulle egentlig gått av stabelen 8.–12. august, men er nå flyttet en uke, og er nå oppsatt 15.-19. august.

Grunnen er at rittet ville kollidert med EM med sin opprinnelige dato.

– Vi har jobbet med sykkelforbundet for å få flyttet rittet, siden det krasjet med EM. Vi er veldig glade for at UCI (Det internasjonale sykkelforbundet) har hørt på våre ønsker, sier Knut-Eirik Dybdal til an.no.

Ville mistet Kristoff

Den store norske profilen Alexander Kristoff er regjerende europamester, og har sagt at han vil forsvare den trøya i august.

Han ville med andre ord gått glipp av Arctic Race, dersom rittet hadde gått på sine opprinnelige datoer.

– Alexander har vært med på alle utgavene av Arctic Race, bortsett fra den første. Vi vil selvsagt ha han med i år også. Nå er det mulig å få til begge, både for han og andre som deltar i EM. Det er aldri bra med kollisjoner, så handler det om hvordan lagene prioriterer, og hvordan de vil sette sammen rittprogrammet sitt, sier Dybdal.

VM sørger for flytting

Arctic Race har normalt startet tre uker etter at Tour de France har vært ferdig. Slik blir det også i år. Tour de France er nemlig også flyttet en uke, trolig på grunn av VM i Russland.

– Nå havner vi på den tiden vi bruker å følge. Vi er utrolig glade for at vi slipper unna kollisjonen med EM. Jeg vil tro at vi flytter tilbake neste år igjen, uten at jeg vet det, sier ARN-generalen.

Ny julaften

Mandag slippes etappene for 2018-utgaven på en pressekonferanse i Oslo.

– Det gleder jeg meg selvfølgelig mye til. Da kan vi endelig begynne å planlegge med vertsbyene, fylket, partnerne våre – og ikke minst folket. Da vet folk hvor de skal legge turen, og planlegge sommerferien. Det er julaften på nytt igjen, sier Dybdal.

I år har Arctic Race fått godkjenning av UCI for å ha fem etapper, mot fire tidligere.

– Vi har muligheten, men om det blir det, får dere vente og se til mandag, smiler Knut-Eirik Dybdal.