Gir pengene til gullsløyfa

LØPSKLARE: Runhild Olsen og Anette Møller er klar for årets Vintersprang – Anette Møller-løpet. I år vil de ha lofotingene med på å springe for Gullsløyfeaksjonen til Barnekreftforeningen.

LØPSKLARE: Runhild Olsen og Anette Møller er klar for årets Vintersprang – Anette Møller-løpet. I år vil de ha lofotingene med på å springe for Gullsløyfeaksjonen til Barnekreftforeningen.

Artikkelen er over 1 år gammel

I år springer deltakerne i Vinterspranget / Anette Møller-løpet for Barnekreftforeningens Gullsløyfeaksjon. Arrangøren håper på rekorddeltakelse.

DEL

– Vi håper på å få så mange som 350 deltakere i år og krysser fingrene for godt vær, men vi løper uansett, understreker Runhild Olsen og Anette Møller.

De har lenge hatt et ønske om å skape noe større ut av løpet og gjerne noe som gir mer aktivitet og engasjement lokalt i Moskenes.

– Støtta i år går til Gullsløyfeaksjonen. Ny leder for Barnekreftforeningen, Therese Nøtnes Gangsøy stiller selv til målstreken i år. Anette, Therese og jeg løper sammen i år, forteller Runhild.

– Barnekreftforeningen lokalt gjør en kjempeflott jobb for kreftsyke barn og deres familier. Vi håper at vi greier samle inn masse penger som skal komme ungene til gode. Snart er det jul og vi har latt den nye lederen for Barnekreftforeningen få velge hvor pengene skal øremerkes, opplyser Runhild.

Utfordring

Løpet startet opprinnelig som ei utfordring mellom de to – før det tok av. Det er to flirfulle venninner som diskuterer treningsstrategier fram mot konkurransedagen.

Hvem vinner?

– Av oss to? Det blir dessverre ho Anette, slår Runhild fast.

– Det skal du ikke si, repliserer Anette kjapt og ler høyt.

– Mirakler kan jo skje. Hun vant jo det første løpet og det var jo et mirakel, kommer det flirfullt tilbake fra Runhild.

– Det var jo en sånn skuffelse for meg at jeg sluttet å springe, flirer hun videre.

– Jeg tror fremdeles jeg skal knuse henne – selv om jeg ikke tror det, avrunder Runhild diskusjonen med seg selv.

Bare vinnere

Selv om de to damene har konkurranseinstinktet på plass, blir det ikke mer enn et internt oppgjør. Dette er nemlig løpet der alle kan delta og vinne.

– Dette er et bygdeløp og vi vil ha flest mulig med, forteller de to.

– Folk kan gå, løpe, sykle eller trille i rullestol. Alle premiene blir trukket. Det gjelder også vandrepokalen, forteller Anette.

Hvordan ligger dere an i forberedelsene.

– Vi har fått på plass hjelp langs vegen. Det bruker å gå på skinner. Folk melder seg på for å hjelpe til, sier Anette.

– Sponsorene er også flinke til å melde seg. Vi har en fast hovedsponsor. I tillegg stiller også kommunen opp som sponsor, forklarer Runhild.

Løpsfest

De to oppfordrer folk til å møte opp tidlig for registererting.

– Vi løper vi som vanlig rundt lysløypa på Sørvågen, og siden november kan være våt i marka løper vi gjennom tunnelene, forklarer Runhild.

Alle som starter får gullsløyfe i metall og et armbånd som gir gratis inngang på Løpsfesten på kvelden. Da spiller det lokale bandet Trio opp til dans på Maren Anna.

Løpet alle kan vinne

  • Både vandrepokal og alle premier trekkes på startnummer
  • Du kan løpe, gå eller sykle
  • Distansen er ei mil
  • Løpet går fra parkeringsplassen på Å til idrettsbanen på Reine
  • I løypa er det assistanse fra Røde Kors
  • Skilt og fakler viser veg og hvor langt du er kommet
  • Ta med hodelykt og refleks

Artikkeltags