Over en million til tråkkemaskin

Artikkelen er over 6 år gammel

Leknes skiklubb har allerede samlet inn store summer til ny tråkkemaskin. Nå håper Inge Harald Olsen og resten av klubben at flere vil bidra.

DEL

Opprinnelig publisert i Lofot-Tidende

Skiklubbens leder Inge-Harald Olsen forteller at klubben i 2011 tok beslutningen om å samle inn penger til ny tråkkemaskin på Leknes.

- Vi har hatt mye jobb og mange utgifter med den gamle maskinen, og ønsker det beste utstyret for å kunne garantere flotte skiløyper fra Leknes i overskuelig fremtid.

Med aksjonen har de gått bredt ut og kontaktet næringsdrivende og banker, sågar utenfor Lofoten.

- Vi har møtt en enestående godvilje fra stort sett alle. Det har resultert at vi denne uka rundet en millon kroner på tråkkemaskinkontoen.

Olsen er svært imponert over støtten.

- Vi er meget takknemlig overfor alle bidragsytere.

Opprinnelig skulle tråkkemaskinen kjøpes i 2015. Men kjøpet kan bli fremskyndet.

- Etter å ha hatt kontakt med leverandør ser det ut til at vi må avtale kjøp i hus. Dette på grunn av nye utslippsregler fra EU som trår i kraft 1. januar 2015. Denne regelen vil gjøre maskinen 150.000 kroner dyrere etter nyttår, dette er en kostnad vi har lite lyst på, sier Inge-Harald Olsen.

Klubben satser dermed på å få skrevet kontrakt i høst. Etter innbytte av dagens maskin må klubben skaffe 1.4 millioner kroner.

- Vi er veldig godt på vei nå. I januar 2015 regner vi med at den er på plass

Skiklubben oppfordrer nå også privatpersoner som ønsker å bidra om å stille opp for løypene.

- Om det skulle være noen vi ikke har hatt frimodighet til å spørre, eller om det er noen privatpersoner som har noen ubrukte kroner liggende så ta gjerne kontakt med noen i skistyret, oppfordrer Olsen.

Inge-Harald Olsen mener det også er nødvendig å støtte opp om lokalt næringsliv, for å sikre sponsormidler til blant annet tråkkemaskin og annet.

- Næringslivet i Lofoten bidrar med store summer til idrett og kultur. Men dette er ingen selvfølge, vår oppfordring er at vi alle bør være mer bevisst på at vi handler lokalt i Lofoten, sier han.

Artikkeltags