Prøvespiller etter VG-annonsen

Martin Sjøberg prøvespiller for LFK etter VG-annonsen der klubben søkte etter folk i samarbeid med Fok-Lo.

Martin Sjøberg prøvespiller for LFK etter VG-annonsen der klubben søkte etter folk i samarbeid med Fok-Lo. Foto:

Svenske Martin Sjøberg er en av mange som er i dialog med Leknes fotballklubb etter at de før jul annonserte etter treneremner i en helsides annonse i VG.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Det var en kompis som så annonsen i VG og sa ifra til meg: Det her er noe for deg Martin. Jeg tok kontakt, og nå er jeg her og blir kjent med klubben og stedet, forteller Sjøberg.

Han er 19 år gammel og kommer fra et lite sted rett utenfor Göteborg. Sjøberg har gått gymnaset og lest økonomi og juss. Mandag kveld var han på trening med LFK i Lofothallen. Da fikk han prøvd seg som keeper.

– Jeg har spilt fotball både i Divisjon 2 og Divisjon 3 hjemme i Sverige, forteller 19-åringen.

– Jeg har trent fire dager i uka og spilt to kamper i uka i snitt, så det har blitt en del fotball. I kveld er det keepertrening med LFK. Jeg skal være her ei uke og se hvordan det går og se om det er arbeid å få.

Strømmet på

– Det har strømmet inn henvendelser på nyåret, forteller LFKs sportslige leder Sten Roger Sandnes.

– Det er flere interessante folk som har tatt kontakt med oss etter at de så annonsen i VG. ( Satser på en vill VG-ide) Tidligere i dag har vi hatt møte med en storfamilie som vurderer å flytte til Lofoten.

LFK har bedt interesserte om å sende dem CV-en sin og går nå igjennom dem fortløpende.

– Martin Sjøberg er en av flere vi er i kontakt med. Nå skal han få prøve seg som keeper, og så skal vi presentere ham for næringslivet og høre hvilke behov de har og hva han ønsker seg for framtida, forteller Sandnes.

Bygge samfunn

Dette er en utradisjonell måte å drive rekruttering til både fotballklubb og lokalsamfunn. Frister det til gjentakelse?

– Ja, det gjør det. Skal vi i overleve her ute i Lofoten, er det to ting som gjelder. Det ene er mennesker og det andre er bedre kompetanse for menneskene, mener Sandnes.

– Skal vi bygge organisasjoner og samfunn, trenger vi kompetanse. Kan vi også samarbeide med det fantastiske næringslivet vi har i Vestvågøy og en kommune som stiller opp for oss, så er det gull verdt, slår han fast.

Artikkeltags