- Artig og lærerikt

Noen av deltagerne på fotballakademiet.

Noen av deltagerne på fotballakademiet. Foto:

Av

Kim Werner Solstad har fått fart i Vestvågøy fotballakademi etter stor etterspørsel fra både foreldre og barn.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Formålet er å få elever i 4. til og med 7. klasse i mer fysisk aktivitet. Tilbakemeldingene fra deltakerne er utrolig positive, og de alle synes akademiet er artig og ikke minst lærerikt.

Kim Werner Solstad har i mange år jobbet som trener og spillerutvikler. I tillegg har han faglig kompetanse i trening og fysisk fostring for barn og unge. Nå er han sportslig leder for Vestvågøy fotballakademi, og tilbringer to dager i uken i Lofothallen for å trene barn og unge etter skoletid. Akademitilbudet gjelder i utgangspunktet for elever i 4. til og med 7. klasse, og foreløpige dager er mandag og torsdag etter skoletid i Lofothallen.

Fantastisk tilbud

Solstad mener selv at det er et veldig bra tilbud, og forteller at formålet er å få flere barn i aktivitet.

- Formålet med fotballakademiet er at det skal gi mer aktive barn, og at det skal fremme større aktivitet hos barna. Tidsrommet fra 14:00 til 1600 er ofte «dødtid» for barna. Foreldrene er ofte fortsatt på jobb, og da kan det være fint å ha noe å gjøre.

Han legger opp til at opplegget er lagt opp til alle nivå, og at deltakerne selv er med på å bestemme hva som skal settes fokus på.

- De kommer selv med forslag på hva som skal fokuseres på, så lager jeg opplegg etter det. Forrige uke var det blant annet finter og skudd.

Sondre Urås (11), Oliver Solstad (11), Sander Larsen (9) og Joakim Vingås (10) har alle sammen lært mye nytt og har det kjempeartig på fotballakademiet.

Joakim Vingås forteller at de trener på mye forskjellige ting, blant annet skudd, pasninger og finter.

- Jeg synes det er veldig artig å møte nye venner, og å spille fotball med dem rett etter skoletid, sier Oliver Solstad til.

- Også er det veldig godt med frukt og drikke etter treningene, legger Sondre Urås til.

Færre enn forventet

Kim Werner Solstad lærer spillerne om posisjonering.

Kim Werner Solstad lærer spillerne om posisjonering. Foto:

Kim Werner Solstad forteller at det er færre deltakere enn forventet, med tanke på hvor stor etterspørselen var før tilbudet kom.

- Det er hele 90 elever fra 4. til 7. klasse på Gravdal, men det var bare fem gutter som meldte seg på der fra. Det ser jeg på som veldig rart, men så kan det selvfølgelig være flere ting som spiller inn. Mange har andre treninger på kveldstid, og da kan det for noen være for mye med en økt rett etter skoletid.

Men til tross for litt lite interesse forteller Solstad at det er fantastisk bra at det er fire stykker fra Sørvågen/Reine og Flakstad.

- Det er ikke bare de som spiller på et klubblag som melder seg på. Her er nivået veldig variabelt. Flere av dem som er med har spilt fotball tidligere, men har sluttet. Jeg håper at dette kan være med på å få deres interesse for fotballen opp igjen, og at de starter og spiller for klubb igjen, sier Solstad.

Han legger til at det nå er 15 deltakere, 14 jenter og ei jente, og at han klarer å være alene sammen med dem. Men at han ønsker at flere skal melde seg på etter nyttår, og at han da uten problemer, får noen til å være sammen med han.

- Planen er å få til en tredje økt, hvor det ikke skal bli spilt fotball men noe helt annet. For eksempel en uteaktivitet. Men for å få dette til trengs det flere deltakere og flere ressurser.

Lyst å være med?

Hvis du har et barn som har lyst til å melde seg på Vestvågøy fotballakademi kan du sende melding til Kim Verner Solstad på facebook-siden «Vestvågøy Fotballakademi».

Artikkeltags