Samarbeid med STIL

Spillere fra Syria, Etipoia, Afghanistan og Kurdistan. Trener Magnus Andersen bak til høyre.

Spillere fra Syria, Etipoia, Afghanistan og Kurdistan. Trener Magnus Andersen bak til høyre. Foto:

Av

To ganger i uka forvandles kunstgressbanen i Stamsund til en internasjonal fotballarena, i et samarbeid mellom Stamsund Idrettslag, Hero flykting-mottak og Hålogaland Fotballkrets.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Mellom 15 og 20 voksne beboere på Heros mottak i Stamsund deltar på disse STIL-treningene, som er fasilitert av fotballkretsen. Gjennom prosjektet «Medtak til Mottak» legges det til rette for både utvikling og utveksling av erfaringer og ferdigheter.

Lærer av hverandre

Denne regntunge høstkvelden i Stamsund er spillerne fra Etiopia, Syria, Afghanistan og Kurdistan. De ser ikke ut til å være for påvirka av været, og ifølge trener Magnus Andersen er de flinke til å møte opp.

– Ja, det er bra oppmøte. Det er forskjellig nivå på spillerne, men få har trent organisert. Vi fokuserer på å utvikle fotballforståelse. At ikke alle trenger å springe etter ballen samtidig. Det handler om posisjonering og å bruke medspillerne sine, forteller Magnus.

– Hva er motivasjonen din for å gjøre dette?

– Jeg syns det er artig å trene laget. Jeg har lært mye av spillerne, blant annet at man ikke alltid trenger å bruke så mange ord for å forstå hverandre. At det er viktig å vise hva man skal gjøre, ikke bare fortelle.

– Hva er det som gjør en spiller god?

– 60 prosent handler om vilje. Jeg liker best å vinne, men viktigst er det å ha det artig, mener treneren.

Velorganisert

Tom Reppe er ansatt ved Hero og deltar på treningene. Han har også tidligere erfaring fra organisert fotball. Nå puster og peser han tungt, men er godt fornøyd med tiltaket.

– Oi, man blir jo vitterlig ikke noe yngre med årene ... Det er sikkert. Men dette er en velorganisert trening. Det er flott at man har fått midler til å sysselsette og engasjere folk, så de slipper å sitte så mye uvirksomme. Det er bra med en trener – et nytt ansikt som gir beboerne våre forståelse, sier han og tørker svetten av panna.

Artikkeltags