Nytt NM til Fauske

Morten Thoresen sammen med Stig Andre Berge under senior-NM i bryting på Fauske sist.

Morten Thoresen sammen med Stig Andre Berge under senior-NM i bryting på Fauske sist. Foto:

DEL

(Avisa Nordland) Fauske Atletklubb har på nytt fått tillit fra Norges Bryteforbund og skal lørdag 22. februar 2020 arrangere senior-NM i bryting på Fauske. Det framgår av en pressemelding sendt ut fredag morgen.

Dette er tredje gang i historien klubben arrangerer ett Norgesmesterskap i bryting. I 2006 var det mesterskap for aldersbestemte klasser, mens det i februar er bare knappe fem år siden forrige gang klubben var vertskap for senior-NM som gikk av stabelen i mai 2015.

Toppene kommer

Geir Wenberg som er leder for NM i bryting 2020 forteller at planleggingen startet i august og at arbeidet i de forskjellige arrangement komiteene nå pågår for fullt.

- Et slikt arrangement er et stort løft for klubben som totalt vil ha behov for dugnadsinnsats fra mellom 40 og 50 personer. Vi legger lista høyt, arrangementet skal i tillegg til å vise frem landets beste brytere også gi publikum en god visuell opplevelse forteller Wenberg.

Landslaget med Stig Andre Berge i spissen kommer til Fauske og mesterskapet.

Det betyr at Saltens store bryter Morten Thoresen også kommer.

Berge og de beste på landslaget har til sammen mange medaljer i EM, VM og OL de siste årene så nivået på de beste deltakerne kommer til å være høyt, forsikrer arrangørene.

Mer enn tusen

I Salten og kanskje spesielt på Fauske er det tradisjon for stort engasjement både i forhold til dugnadsinnsats og publikum ved store idrettsarrangementer, poengteres det i pressemeldingen.

- Da Fauske Atletklubb arrangerte NM i 2015 ble det registret mer enn 1 000 tilskuere i Fauske Idrettshall, det var vi veldig fornøyd med og vi håper på minst det samme antallet denne gang. Det vil være gratis adgang til å se Norges beste brytere i aksjon i Fauske idrettshall 22. februar 2020, forteller Wenberg.

Artikkeltags