SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Athletic Bilbao til fin odds

Athletic Bilbao og Inigo Lekue har en dårlig bortestatistikk i Europa, men torsdag tror vår oddstipper at de bryter den dårlige trenden.

Athletic Bilbao og Inigo Lekue har en dårlig bortestatistikk i Europa, men torsdag tror vår oddstipper at de bryter den dårlige trenden. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Athletic Bilabo bryter den dårlige bortetrenden i Europa.

DEL

Oddstips (Tønsbergs Blad) Onsdag var vi vågale, men vi ble for vågale. Dermed gikk ingen av dobbelttipsene våre inn med premie. Dessverre.

En herlig fotball-torsdag står foran oss. Det er kampene fra Europaliga-playoffen som dominerer oddsprogrammet denne torsdagen, men det spilles også en interessant kamp i norsk 1. divisjon mellom Ull/Kisa og Start.

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

Panathinaikos – Athletic Bilbao B

Europaliga-playoff. Kamp 1 av 2. Begge lagene kom inn i den tredje kvalikrunden, og de gikk gjennom runden uten tap.

Panathinaikos slo Gabala knepent i begge kampene, mens Athletico spilte uavgjort på bortebane mot rumenske Dinamo og banket rumenerne hjemme i Baskerland.

Verken den greske eller spanske ligaen har startet ennå, så begge lagene har hatt god tid til å forberede seg til denne kampen.

Den greske Superligaen starter først til helgen, så den siste kampen Panathinaikos spilte var mot Gabala i starten av august. De vant 3–1 mot Gabala sammenlagt, og det var et avansement som smakte ekstra godt siden det samme laget slo dem ut for noen år siden. Grekerne spilte seg inn i gruppespillet sit sesong etter å ha vunnet mot Brøndby i playoffen.

Panathinaikos er et lag som jevnlig har vært i gruppespillet i Europaligaen. De har spilt seg inn i gruppespillet i fire av de siste seks sesongene.

Denne gangen har de en vanskelig oppgave, men Panathinaikos håper at en god hjemmestatistikk skal redde dem. De har kun tapt én gang på hjemmebane i 2017. Laget har vunnet 16 av 20 kamper, og de har holdt nullen i 17 av de 20 matchene.

Panathinaikos endte på tredjeplass i den greske ligaen sist sesong, ti poeng bak seriemester Olympiakos. Det er en rekke endringer på laget fra sist sesong. Berg har forlatt klubben. Wakaso, Mpoku og Leto er andre sentrale spillere som har gått fra Panathinaikos.

De har i løpet av sommeren hentet inn en ny keeper i Kolovetsios. Cabezas er kommet inn på midtbanen, Johansson er nykommer i forsvaret og Altman er mannen som skal dunke inn mål for grekerne.

Vant 1,2 millioner i Joker – tar ikke telefonen 

Stopperen Rasmus Thelander må antakeligvis stå over kampen på grunn av skade.

Athletic Bilbao har solid erfaring fra Europaligaen. Spanjolene har spilt i gruppespillet i Europaligaen eller Mesterligaen fem ganger siden 2010. I 2011-2012-sesongen gikk de til finalen, men stallen til Bilbao er svekket siden den gang.

Athletic har slitt på bortebane i Europa. De har kun vunnet én av de syv siste bortekampene i Europa. Ja, de har faktisk kun vunnet tre bortekamper i Europa siden finaletapet mot Atlético Madrid for fem år siden.

Athletico hadde små problemer med å ta seg videre i turneringen mot Dinamo Bucuresti, selv om de spilte 1–1 på bortebane i den første matchen. Hjemme i Baskerland var de nådeløse og vant 3–0.

Bilbao-trener Zuganda brukte det samme laget i begge kampene mot Steaua.

Iturraspe, Yeray og Sabor er alle ute med skader før kampen i Hellas. Atletico har matchet seg blant annet mot Liverpool før denne kampen. Da tapte de. Mot Alaves ble det uavgjort.

Jeg tror Athletic kan vinne borte i Hellas. Grekerne har et svakere lag enn sist sesong. Borteseier belønnes med 2,00 i odds. Innsatsen blir 250 kroner, og spillestopp er klokken 2025.

Her er vårt singeltips torsdag 17. august:

Panathinaikos–Athletic Bilbao 3,25–3,05–2,00 B

Total odds: 2,00