Inviterer hele Lofoten til lysvandring rundt Sørvågvannet

LYS: Her skal det bli lys i mørket. Kristin Arntzen og en gjeng kreative kvinner i Moskenes inviterer til lysvandring rundt Sørvågvannet. – Vi vil vise at høsten er ei veldig fin tid den også, sier Arntzen.

LYS: Her skal det bli lys i mørket. Kristin Arntzen og en gjeng kreative kvinner i Moskenes inviterer til lysvandring rundt Sørvågvannet. – Vi vil vise at høsten er ei veldig fin tid den også, sier Arntzen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Kristin Birgitte Arntzen og de andre damene i idemyldringsgruppa i Moskenes har gjort alvor av mylderet.

DEL

En av ideene som kom opp i fjor var lysvandring.

– Lørdag 23. september slokker vi lysene i løypa rundt Sørvågvannet. Klokka halv åtte inviterer vi til lysvandring, forteller hun.

– Det blir ei lysvandring med innlagte kulturelle stopp, sier Arntzen.

Har du noen smakebiter å lokke med?

– Det skal jo være en overraskelse! utbryter Arntzen.

– Folk må komme og se selv. Det skal bli gåsehudopplevelser og litt magisk stemning. Vi vil vise at høsten er ei veldig fin tid den også, forklarer hun.

– Dessuten gleder vi oss til å arrangere noe som er litt utenom det vanlige, legger hun til.

Med seg i arrangementsgruppa har hun Ingunn Rasmussen, Anette Bjørnsen Morrison, Zaneta Midura, Åshild Bakken, Lilian Dijkema og Olga Wisniewska. Sørvågen og omegn idrettslag er også engasjert. De står for serveringa. Etter endt vandring blir det salg av varm mat og drikke på klubbhuset.

– Vi har involvert skoler og barnehager i prosjektet og vi ønsker derfor at det skal være et arrangement for alle som får lov å være oppe til etter klokka halv åtte på kvelden forteller Arntzen.

– Og så vil vi gjerne at de aller eldste skal få det med seg, legger hun til.

Løypa rundt Sørvågvannet skulle være overkommelig for både de yngste og de eldste.

– Kanskje bruker man en time rundt vannet, med de innlagte stoppene for å nyte utsikten og se på installasjoner og forskjellige ting, antyder Arntzen.

– Vi har fått masse fine produkter fra sponsorer rundt omkring. Det er mange på Vestvågøya som har vært flinke til å gi et bidrag. Og på grunn av givergleden blir dette et gratisarrangement, opplyser hun.

Arntzen vil ha flest mulig fra Lofoten med i den første lysvandringa.

– Vi håper at alle i Lofoten som har lyst kommer. Det er vel nærmest ubegrenset kapasitet i lysløypa. Det finnes heller ikke noe annet lignende arrangement i området. I Bodø har det vært ei vandring, men den var avlyst i år. Kanskje det gjør at vi får gjester fra andre siden av Vestfjorden, sier hun forventningsfullt.

Hva er egentlig ei lysvandring?

– Det bli lyslenker og litt levende lys. Lyskunst og noen opplyste elementer. Vi har også fått bidrag fra kunstnere i Lofoten. Folk må komme og se selv, gjentar Arntzen – og vil fremdeles ikke røpe detaljene.

Artikkeltags