Gå til sidens hovedinnhold

Smittevernlegenes anbefalinger ved begravelser: – Prioriter nærmeste familie

Artikkelen er over 1 år gammel

Smittevernlegene i Lofoten og Vesterålen har utarbeidet en anbefaling for avholdelse av begravelser under coronapandemien. 

– Ved avholdelse av begravelse anbefaler vi at man prioriterer nærmeste familie, unngår kroppskontakt (bukker i stedet for å klemme) og holder én meters avstand til hverandre.

Dette skriver smittevernlegene i Lofoten og Vesterålen i en felles pressemelding onsdag.

Maksimalt 50 personer

Med hjemmel i smittevernloven har Lofoten og Vesterålen vedtatt at maksantallet ved innendørs arrangementer er 50 personer.

I tillegg til anbefalingene for avstand mellom personer, sier legene at det må være god kapasitet for håndvask i toalettområdene. Det anbefales også at man setter ut desinfeksjonssprit lett tilgjengelig.

Anbefaler videooverføring

Personer i risikogruppen for coronaviruset må vurdere om de kan delta. I forkant av seremonien bør det sendes ut informasjon om at personer med symptomer på luftveisinfeksjon ikke skal komme.

Personer i hjemmekarantene eller hjemmeisolasjon kan ikke delta. I slike situasjoner bør byrået tilstrebe å finne alternative løsninger for deltakelse – for eksempel med videooverføring, skriver smittevernlegene.

Les også

Tilbyr direktesending av seremonier

Kommentarer til denne saken