Gå til sidens hovedinnhold

Et grenseløst skoleprosjekt i Stamsund ble fylkesvinner

Artikkelen er over 2 år gammel

Leger Uten Grenser deler ut pris til prosjekt på Svarholt skole.

Svarholt skole presenterte i slutten av november skuespill, film, veggaviser og mat på et arrangement på skolen. Arrangementet ble til etter et besøk av Leger Uten Grenser, og var utarbeidet i samarbeid med stamsundkunstnerne Vebjørg og Scott Thoe. Afrikansk på Svarholt skole

Dette bidrag er nå årets fylkesvinner i Nordland i Leger Uten Grensers «Et grenseløst skoleprosjekt 2018».

– Her ser vi et kjempeengasjement fra elevene som helt tydelig har jobbet skikkelig med prosjektet. De har vist kreativitet og gjort noe utenom det vanlige, noe vi syntes er kjempekult. De har til og med fått til et samarbeid med lokale kunstnere og på den måten fått enda mer drahjelp i å spre oppmerksomhet rundt de glemte krisene, noe som er kjempe imponerende, sier juryformann Jonas Hågensen, feltarbeider og kommunikasjonsrådgiver i Leger Uten Grenser i en pressemelding.

Elevene vil nå konkurrere med resten av fylkesvinnerne om årets Témoignage-pris, som er skoleprosjektets hovedkonkurranse. Juryen som avgjør hovedvinneren er redaktør i Radio Nova Julie Oscar-Andersen, redaktør i Universitas Runa Fjellanger og feltarbeider Jonas Hågensen.

Det er for åttende år på rad Leger Uten Grenser arrangerer «Et grenseløst skoleprosjekt», og i år har 80 ungdomsskoler over hele landet vært påmeldt. Formålet med skoleprosjektet er å belyse årets glemte kriser og framskritt, som ikke får nok oppmerksomhet i norske medier.

Elevene jobber med skoleprosjektet i fag som norsk, internasjonale fag, samfunnsfag, valgfag og mediene- og kommunikasjonsfag. De som deltar i skoleprosjektet får besøk av en feltarbeider fra Leger Uten Grenser som forteller om sine erfaringer.

Kommentarer til denne saken