Gå til sidens hovedinnhold

– Jeg gikk mitt eget løp, og lot meg ikke friste til å henge på, sier Raymond Bakken, som tok en fin andreplass i Gamma rundt

Artikkelen er over 3 år gammel

Leknes Ski skapte skiglede i bymarka lørdag, da de yngste gikk Adwice-sprinten og de eldste slet seg ut Gamma rundt.

For abonnenter

Raymond Bakken ble beste lokale løper i årets Gamma rundt. Fjorårsvinneren krysset målstreken som nummer to, noe han var godt fornøyd med. Tiden ble i underkant av 48 minutter.

– Konkurransen i år er god. Sesongen har vært bra, hvor jeg har fått gått mange fine turer fra Hagskaret. Løpet ble som jeg ville, med en forholdsvis rolig start. Jeg gikk mitt eget løp, og lot meg ikke friste til å henge på Karlsen, da han gikk ifra i Skulbruheia. Jeg så at det var bare å slippe han, sier Bakken, og legger til at gliden var god.

Se start- og resultatlister:

Disse gikk Gammen og Gapahuken rundt

Disse deltok i Adwice-sprinten 

 

– Artig å konkurrere

Andre lokale løpere som imponerte var Bernt Lauritsen og Håvard Henningsen.

– Dette er mitt første skirenn. Jeg synes det er artig å konkurrere og så liker jeg å trene, men jeg merker at de andre er bedre teknisk enn meg, forteller Henningsen, som først begynte med rulleski i fjor i mai.

 

Totalt deltok vel 30 løpere i tur- og konkurranseklassen. Nestor i Leknes Ski, Inge Olsen, deltok selv, og gikk turen under timen.

– Det er vanskelig, siden vi tar en avgjørelse på arrangementet samme uke som løpet går. Allikevel er jeg fornøyd, og det virker som løperne også er det. Samtidig synes jeg det er viktig å arrangere løpet. Det blir en slags pirrefaktor gjennom vinteren, og så får folk trent. Så lenge jeg er under timen er jeg fornøyd, sier Olsen, som i år har 160 timer i løypemaskinen, mot 60 timer i fjor.

Barnesprint

 

I forhold til Adwice-sprinten peker Olsen på andre arrangementer som årsak til et noe lavt deltakerantall på 33 unge skiløpere.

Hedda Andreassen Straum (5), Benedicte Henningsen og Magnus Henningsen bedyret at de koste seg i løypa.

-Det var artig, og ikke tungt. I påska gikk jeg mye på ski med familien min. Vi var ved Gapahuken i Skulbruheia hver dag. Medaljen er fin, forteller Hedda, som startet med ski da hun var tre år.

Speaker Stian Zakariassen og tidtaker Tina Jørgensen, hadde som vanlig full kontroll på arrangementet.

 

Resultater Gammen rundt:

1. Jan Erik Karlsen, Melbo

2. Raymond Bakken, Leknes

3. Bent Kristoffersen, Melbo

 

Kommentarer til denne saken