Skigruppa i IL Blest skal gjøre noe de ikke har gjort på minst 23 år

Leder Raimond Grimstad i skigruppa i IL Blest.

Leder Raimond Grimstad i skigruppa i IL Blest. Foto:

De skal delta med skiløpere i et krets- eller sonerenn.

DEL

– Det har ikke skjedd, i hvert fall ikke siden jeg kom til Bøstad for 23 år siden, og noen sier at det er minst 30 år siden, at noen fra IL Blest deltar på et sone- eller kretsrenn, sier leder Raimond Grimstad i skigruppa i IL Blest.

I helgen deltar skigruppa i Blest med syv skiløpere i kretsmesterskapet i Kabelvåg. Skiløpere fra to klubber i Vestvågøy stiller i kretsrennet: Også Leknes skiklubb har meldt på to skiløpere. Andre idrettslag som har meldt på løpere er KS Ski Lofoten, Lødingen, Melbo, Stålbrott, Byåsen, Stokmarknes, Sortland, Høken, Splint, Innstranda, Åga, Fauske, Åse, Alsvåg, Tverlandet, Vinger Leirfjord, Skånland, Sømna, Halsøy, Bossmo og Ytteren, Herringen og Skjerstad. Det er litt over 100 deltakere i KM 2019 i Kabelvåg.

IL Blest har hatt barmarkstrening, og de diste par ukene skitrening på torsdager i løypene på Bøstad. Det har møtt opp ca. 12 barn, og det er Grimstad og Hilde Toreid som er trenere for gruppen.

– Vi tar alle samtidig og deler dem opp på treningen, forteller Grimstad.

De er også i gang med planleggingen for oppstart av årets skicup. Til sammen fem renn er planlagt oppe i de fine løypene på Bøstad. Det første arrangeres søndag 3. februar.

Artikkeltags