- Sesongen så langt er vi godt fornøyd med, og det aller meste ligger til rette for at vi ser en slutt på den over påske. For å hedre dem som har vært med på å gjøre årets lofotfiske bra for oss her ved Nic Haug, så har vi denne lille grillfesten, sier Pettersen.

Vil gi litt tilbake

Han og Nic Haug inviterte spesifikt alle tungeskjærere, fiskere og produksjonsmedarbeidere til festen, men som forventet seig det inn også ballstadværinger og familie og venner av de som primært skulle hedres.

Alle i lokalsamfunnet var veldig velkomne, og Pettersen innser den store betydningen av et godt forhold til alle i og rundt industrien - og bedriften, som etter hvert har blitt en bærebjelke på Ballstad.

Bildeserie

Fiskebruket inviterte til grillfest - se bildene

- Sånn passe fornøyd

- Vi har skjært rundt 65 kilo tunger hver så langt denne sesongen, så vi er sånn passe fornøyd, forteller Alida Hansen (11) og Sander Askheim (13), som har hatt fast plass ved skreihodekassen inne i produksjonsanlegget ved Nic Haug.

Det er ikke den første sesongen for noen av dem, men de hadde håpet at den skulle vare litt lengre, spesielt nå som godværet kommer og sola varmer godt, forteller de.

Bøttene er fulle av ferske tunger, men nå er det tid for å teste grillmaten til daglig leder Pettersen, som disker opp med hamburgere og pølser, alt ettersom hva som bestilles.

- Det hadde jo vært fint å få til å grille litt tørrfisk, men det tror jeg at jeg overlater til dem som er litt bedre på matlaging og grillmat enn meg. Slenger jeg på tørrfisk her nå, så tror jeg det bare blir mest gris, sier Pettersen.

En relativt stor mengde sultne som samler seg rundt grillen nede på kaia virker uansett ikke å fnyse av de rettene han disker opp med. Pettersen konkluderer med at han er godt fornøyd med oppmøte og håper på en gjentagelse om ikke så altfor lenge.