Gå til sidens hovedinnhold

Sandnessjøen: Mann døde etter båtulykke

En mann i slutten av 30-årene døde etter en båtulykke utenfor Sandnessjøen, og en annen er skadd og sendt til sykehus.

(Fremover)

Det melder politiet i en pressemelding, skriver Avisa Nordland.

Det var klokken 05.17 søndag at politiet fikk en bekymringsmelding fra familien til en av mennene. De hadde dratt ut på fisketur i en 17 fots åpen båt, cirka klokken 23.00, men da de ikke kom tilbake etter forventet tid tok familien kontakt med politiet for å få hjelp til å lete.

– Klokken 06.37 fikk AMK melding om at en bekjent av familien hadde funnet de savnedes båt på holmen Suttaren utenfor Leinesodden. Det ble aktivert lokale ressurser som ambulansebåt, losbåt, politibåt og luftambulanse. I tillegg ble redningsskøyta og redningshelikopter scramblet, skriver operasjonsleder Ulf Slettan i pressemeldingen.

Den ene av mennene ble bekreftet død av helsepersonell på stedet. Den andre var skadd og ble fraktet med luftambulanse til sykehus.

De to mennene er begge hjemmehørende i Sandnessjøen, men var på hyttetur i området da ulykken fant sted. Mannen som omkom er i slutten av 30-årene og mannen som er skadd i begynnelsen av 50-årene. Pårørende er varslet.

– Politiet har opprettet sak for å avklare hendelsesforløpet. Saken etterforskes som en ulykke og det er for tidlig å si noe om årsaken. Politiet er blant annet i gang med å ta avhør. I tillegg er båten fraktet til land, og vil være gjenstand for tekniske undersøkelser, opplyser Slettan.

Kommentarer til denne saken