I en avisartikkel i Lofotposten den 31. august får vi atter presentert et sauekadaver som skyldes angrep fra en hund. Dette er jo ikke første gang, og helt sikkert ikke siste gang, så lenge enkelte hundeeiere ikke har eller bryr seg om å ha kontroll på «kjæledyrene» sine. Vi hører tidvis også om barn og voksne mennesker som blir angrepet og delvis skambitt av hunder. I de fleste slike tilfeller blir jo hunden med rette avlivet.

I avisartikkelen blir hundeeierne oppfordret til: «Meld hunden din på aversjons-dressur». Ja, det vil jo være et flott tiltak i så måte, men man må vel starte med hundeeieren. Det er dessverre mange av dem som trenger opplæring i hundehold og hva lover og regler sier om dette.

Til eksempel den hundeeieren det refereres til i avisartikkelen, som mener at det er en uting at sauene skal få ferdes fritt i fjellet der hundeeieren ønsker å slippe løs hunden? Man skulle tro at slike utsagn måtte være sagt på spøk, men det finnes dessverre hundeeiere med slike holdninger. Og så lenge de får lov til å eie hund uten at de har gått i terapi og fått grundig opplæring i hundehold, så blir vi nok vitne til slike avisbilder også i fremtiden.