Roy-Magne Berglund hos Lofoten Food Studio skal bygge ut lokalene på Ballstad.

– Jeg skal bygge ut fasilitetene. Kjøkkenet blir bygd ut sånn at det blir nytt. Jeg skal flytte den gamle sjåen til andre siden av tomten og bygge på. Alt skal knyttes i hopen sånn at det kan driftes som en helhet, sier Berglund til Lofot-Tidende.

Effektiv arbeidshverdag

Det blir ikke plass til så mange flere gjester.

– Men, alt blir mer tilgjengelig for meg. Produksjonen og gjennomføringen blir mye enklere. Den nye avdelingen som er på ca. 50kvm blir å få en krok med oppvask og nytt areal for koking. All forberedelse skal skje der. Når jeg bruker så mange timer på forberedelse så er det greit at det blir mer lettvint og effektivt for meg, sier Roy-Magne.

Inngangspartiet blir også nytt.

– Det blir litt sånn at man skal komme inn i en vinterhage. Det blir forlenget med mange vindu. Så fort kommune og fylke gir tommel opp, så går vi i gang med dette. Håpet er at det blir oppstart på våren, forklarer han.

Tæring etter næring

Når det gjelder sjåen som står der i dag skal den flyttes til i nærheten av inngangspartiet der det i dag er fylling.

– Jeg vil ta vare på den. Den er ikke verneverdig, men den passer inn i helheten. Det er bedre å ta vare på det som er, istedenfor å fjerne det. Jeg vet ikke ennå hva det skal bli, kanskje en malestue, undrer Berglund.

Lofoten food studio har nå bare åpent fram til første uka av april.

– Det blir nok en del å gjøre til våren og sommeren. Det blir fullt til sommeren. Jeg har bare åpent til april, siden jeg nok må stenge i sammenknytning med at det skal utvides, sier han.

– Hva koster utbyggingen?

– Dette kommer ikke til å vokse til månen. Det er tæring etter næring. Jeg invester i tiden. Når det etter utbygging blir mer effektivt så går arbeidstimene i døgnet ned og jeg får tid til andre ting, sier Berglund.