Kunstprosjektet er på rundtur gjennom verden for å lage store bokstaver av barn, og så fotografere den menneskelige bokstaven. Fotokunsten vil bli solgt, og inntektene går til velgjørenhet til å hjelpe andre barn. Målet er å lage alle bokstaver i alfabetet.

Lofoten vil representere Norge, og 4. april vil 515 barn fra Moskenes, Flakstad og Vestvågøy samles på Reine for å lage bokstaven H. Dagen skal ikke bare brukes til fotografering, men også aktiviteter for å gjøre dagen ekstra gøy for skoleelevene.

Fotografiene vil selges på internettbutikken til ABC Charity, og planen er at bedrifter og individer skal kunne kjøpe sitt eget navn av menneskelige bokstaver.

Initiativtakeren til prosjektet er den svenske fotografen Filip Cederholm. Da han etablerte ABC Charity i 2009 arbeidet han som reklamefotograf, men gikk lei av dette og satset i stedet på drømmen sin: Å bruke sin kreativitet for å bidra til å støtte opp om barns utdannelse og utvikling.

- Jag ser ABC Charity som en reklamkampanj för “compassion” som genererar pengar till behövande barn istället för aktieägare. Min dröm är att få se kreatörer börja ta ansvar för sin kreativitet och ge vidare, sier initiavtakerene i en pressemelding.

Ordfører Lillian Rasmussen i Moskenes, rektor Bjørn Olov Laksosnes på Sørvågen skole og Runhild Olsen fra Moskenes næringsforening vil være lokale ABC Charity-ambassadører i prosjektet.

Hvis lokale bedrifter har lyst å støtte prosjektet, er det bare å ta kontakt med Runhild Olsen eller Filip Cederholm, som er i Lofoten nå for å forberede eventet 4. april.

ABC Charity

Er et globalt kunstprosjekt som gjennomføres med tusenvis av barn fra hele verden

Målet er å inspirere barn og skape en unik opplevelse for dem og samtidig samle inn penger til velgjørenhet

Prosjektet ønsker også å skape grunnlaget for et verktøy velgjørenhetsorganisasjoner over hele verden kan bruke for å samle inn penger til sin sak

Når alfabetet er ferdigstilt vil inntektene gå fullt og helt til velgjørenhet