Gode råd for båttur med barn

Illustrasjonsbilde

Illustrasjonsbilde Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Lofot-Tidende vidrerebringer denne artikkelen fra Redningsselskapet.

DEL

Skal du på båttur med små barn om bord? Her er noen gode råd for hva du gjør om noen faller over bord, hva som er lurt å ha med om bord og valg av redningsvest.

LES OGSÅ: Leif Ole Olavsen (51) har hvalfangst i blodet

Kjekt å ha med på båtturen

  • Pledd
  • Skiftetøy
  • Bleier
  • Solkrem
  • Mat og drikke
  • Leker og bøker
  • Noe barnet kan sove på under lengre turer
  • Belte/sikkerhetsline til å feste barnet i hvis dere skal på seiltur

Barn over bord

Av og til kan noen falle over bord, og ekstra dramatisk føles det hvis det er barna.

Stort sett går det imidlertid bra hvis barnet har på seg redningsvest. Det er veldig smart å ha en liten ”mann over bord øvelse” på begynnelsen av sesongen slik at både barn og voksne er forberedt på det som kan skje. Kast noe som flyter (gjerne en fender) over bord og finn ut hvordan dere skal få tak i det.

En badestige på båten gjør det enklere å få barna opp, og dere bør også ha livbøye og båtshake tilgjengelig.

Med en båtshake er det enklere å huke tak i barnets redningsvest og heise det opp i båten, men husk at våte klær og bleie kan gjøre at du må bruke litt muskler. Vær for øvrig oppmerksom på hvor du plukker opp barnet. Hold deg unna propellen.

Når barnet kommer opp på land er det viktig å få på det tørre klær og pakke det godt inn i et pledd så det holder varmen.

Kjekke forberedelser
På www.eliasklubben.no finner dere gode råd og morsomme måter å lære seg sjøvettregler på. Det kan være både moro og smart å starte årets båtsesong her.

Redningsvest til barn

Redningsvest er viktig når dere skal på båttur. Det er også viktig å sjekke at redningsvesten passer skikkelig til barnet.

Vest og bleie
Følg vektklassene, men legg på litt hvis barnet bruker bleie. Denne veier en del når den fylles med vann. Vær for øvrig oppmerksom på at barn må ha redningsvest med krage og ikke flytevest.

Vest og arv
Hvis du arver en vest eller finner en frem fra boden, er det lurt å sjekke den godt før sesongen. Kontroller at spennene klikker seg skikkelig på plass og at alle knyteliser er intakt.

Vær også klar over at flyteelementenes kan forringes etter mange år med bruk. Så er vesten ti år gammel, er det smart å bytte den ut.

LES OGSÅ: Polarskuta "Maud" på siste etappe

Artikkeltags