SALT-Kriss skal lede miljøutvalg for nordområdene

SALT-gründer Kriss Rokkan Nilsen fra Vågan i Lofoten skal lede MDGs miljøutvalg for nordområdene.

SALT-gründer Kriss Rokkan Nilsen fra Vågan i Lofoten skal lede MDGs miljøutvalg for nordområdene. Foto:

SALT-gründer Kriss Rokkan Iversen fra Vågan skal lede MDGs utvalg for å lage grønn politikk for mennesker og miljø i nordområdene. 

DEL

Det nye utvalget har et bredt mandat for å fremme resolusjoner og politiske uttalelser til Miljøpartiet De Grønnes (MDG) landsmøte i april 2020.

– Dette er drømmeoppdraget for en nordvendt patriot som meg, sier Kriss Rokkan Iversen i en pressemelding fra MDG.

Iversen gikk inn i stillingen som viserektor ved Universitetet i Tromsø etter å ha vært med på å grunnlegge og bygge opp kompetansebedriften SALT i Vågan for ni år siden.

– Vi her i nord vil kjenne konsekvensene av klimakrisen først og vi må forberede oss på hvordan vi som samfunn sammen skal håndtere disse endringene. Samtidig er det sånn at de grønne løsningene som nå kreves, byr på muligheter i nord. Framtiden er fornybar og er det noe nordområdene har mye av, er det nettopp fornybare ressurser. Det vil imidlertid kreve at vi i dag gjør valg som også er gode for miljøet og de som kommer etter oss.

Utvalget skal vurdere å fremme resolusjoner (politiske uttalelser) om dette til landsmøtet i 2020. I tillegg vil utvalget gi råd og innspill på aktuelle problemstillinger. Utvalget kan også ta initiativ til å avklare MDGs politikk i sentralstyret eller landsstyret utover det utvalget mener landsmøtet bør behandle.

– Nordområdene er skjæringspunktet mellom mennesker og miljø, fornybare og ikke-fornybare næringer, hverdagsliv og storpolitikk, sier Kriss Rokkan Iversen.

– Å se helheten fra folk til fisk til forsvar, vil være et viktig utgangspunkt for arbeidet vårt. Målet vårt er å kunne legge fram et helhetlig forslag for grønn politikk som legger til rette for at nordområdene kan vokse inn i den grønne framtiden – og som tar hensyn til både mennesker og miljø i nord.

Utvalget består ellers av Raymond Karlsen, Marion G. Tveter, Robert Svendsen og Ina Nygård Mossin.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken