Stortingsrepresentant Geir-Jørgen Bekkevold og næringsråd og fylkesleder i Nordland KrF Ingelin Noresjø, besøkte fredag Vestvågøy og hørte på utfordringene og mulighetene Lofoten står overfor, melder Nordland Krf i en pressemelding.

LES OGSÅ: Nå presenteres Lofotens muligheter innen mat og reiseliv for Unesco

Lover å videreføre SKREI

Pressemeldingen fortsetter:

- SKREI- prosjektet ble løftet frem av både Museum Nords Geir Are Johansen og ordfører i Vestvågøy Remi Solberg som et viktig prosjekt lokalt, regionalt og nasjonalt. Bekkevold, som sitter i familie- og kulturkomiteen, mente prosjektet har en sunn opplevelsesbasert vinkling, som både gjør driften av museet selvfinansierende og avhjelper store deler av Museum Nords magasinbehov.

- SKREI er et kjempespennende prosjekt med en spennende kombinasjon av lokal kulturarv og internasjonal interesse. Jeg kan love at KrF vil jobbe videre for å realisere dette, sier han.

Lokal mat

På Lofoten Matpark var lokal matproduksjon et viktig tema. Geir-Jørgen Bekkevold lot seg imponere over arbeidet som legges ned for å løfte Lofoten til en komplett opplevelsesdestinasjon med et fantastisk samspill mellom lokalbefolkning, historie, natur og matopplevelser, heter det i pressemeldingen.

- Kartleggingsarbeidet som gjøres for å finne rett retning på veien videre, viser at Lofoten ligger i front i arbeidet med besøksforvaltning.

Havner og næring

Lofoten er avhengig av gode fiskerihavner for å sikre verdiskaping fra havet.

- Næringsforeningen gjorde det klart at de forventer at KrF bidrar til å sikre finansiering av denne kritiske infrastrukturen og har god kontakt med næringslivet her, skriver KrF i Nordland.

- Lofoten er en fantastisk vekstregion som er full av muligheter. Jeg vil gjøre mitt for at regionen skal få ut sitt fulle potensial. KrF skal jobbe for at fiskerihavnene får en langsiktig og tilstrekkelig finansiering, avslutter Ingelin Noresjø.

LES OGSÅ: 6 mot 5 stemte for å oppdatere Fredvang og Napp