(Avisa Nordland) Natt til 17. mai har vanligvis pleid å være en festdag for de unge, noe politiet også kjenner godt til.

I år har det derimot vært en rolig natt for politiet i Nordland.

– I Salten- og Bodø-området har det vært en svært rolig natt. Vi kan godt berømme russen for deres adferd. Det har ikke vært noe tull fra dem, og ingenting som har generert noe spesielt med oppdrag for oss, sier oppdragsleder Tormod Bikset, som har vært på nattevakt.

Han forteller at det har vært som en helt vanlig korona-lørdagskveld natt til 17. mai, med tanke på oppdragsmengden.

– Vi merker at det begynner å åpne litt i samfunnet, sier Bikset.

Det har vært en del oppdrag som omhandlet støy og forstyrrelse av natteroen, men ellers har han ikke noe å melde.

– I Bodø og Salten har vi ikke hatt noen oppdrag hvor der er involvert mindreårige, som er nevneverdig å skrive om. Vi har fått noen støymeldinger, men ingenting som har vært utover det normale, eller som har generert noe spesielt for oss.

Da politiet fikk en såpass rolig natt prioriterte de å holde seg synlige.

– Vi har prioritert å være i områder for å forebygge, og prøve å unngå at det skal utvikle seg noe. Det ser ut som om det har gått veldig greit, avslutter oppdragslederen.

I Vest-Lofoten hende det derimot noe litt verre.

– En person er formentlig knivstukket flere ganger i ryggen. Fornærmede er overtatt av helsevesenet og fraktet til akuttmottaket. Politiet har pågrepet tre personer, deriblant en person som er siktet for knivstikkingen. Politiet gjennomfører undersøkelser og tar avhør på stedet, skrev politiet på Twitter rundt klokken halv fire natt til mandag.