Nå gjelder det å gi planleggerne beskjed: - Sjekk ditt område

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Arealplanen for Vestvågøy er ute på høring fram til 2. juni.

DEL

Forrige uke førstegangsbehandlet Vestvågøy kommunestyre kommuneplanens arealdel, og nå er planen ute på høring frem til 2. juni. Arealplanen forteller, som navnet tilsier, hvordan arealene i kommunen skal disponeres: Hva kan bygges, hvor kan det bygges og til hvilke formål.

- Det betyr at alle i kommunen i større eller mindre grad blir berørt av en arealplan, så vår klare oppfordring til innbyggerne er: Sjekk ditt område!

De som sier dette er planleggerne Eva-Mari Rahkola, Heidi Bergsli, Jochen Caesar og Guro Haug.

Utekontor

Målet med den høringsfasen av planarbeidet vi nå er inne i, er å identifisere behovet for mindre endringer og justeringer, orienterer kommunen.

- Kommer det helt nye forslag til arealplanen, vil det bli opp til politikerne å avgjøre om det skal tas med, da helt nye forslag vil medføre at arbeidet med å få arealplanen vil ta lenger tid, sier Eva-Mari Rahkola.

Arealplanleggerne har for øvrig tenkt å gjøre seg så tilgjengelig som mulig for innbyggere som lurer på noe rundt planen, så rett over påske blir det en ny runde med "utekontor", noe som betyr at arealplanleggerne har kontorplass i åpent lende på Meieriet. Ikke bare i kontortida, men også på ettermiddagstid. I tillegg er det meningen å ha to folkemøter med utfyllende informasjon om innholdet i planen, spesielt myntet på de som er spesielt interessert eller berørt av den nye arealplanen.

Mest sannsynlig blir det ett møte før påske, og et møte etter påske.

På video

Det jobbes også med en instruksjonsvideo om hvordan innbyggerne selv kan bruke kartløsningen på hjemmesiden, der man selv kan velge hvilke lag i kartet man ønsker å se for de områdene man er interessert i. Eksempelvis egen eiendom, og eget nærområde. Den vil trolig være klar i neste uke, når geomatikk-ansvarlig Arne Klausen og næringssjef Sigve Olsen er ferdig med finpuss og redigering.

Filmen vil være tilgjengelig fra arealplanens hovedside, der man også vil finne oppdateringer og informasjon videre i prosessen.

- Vi oppfordrer også innbyggerne til å orientere seg i arealplanen i forhold til eget nærområde. Selv om man ikke blir direkte berørt, kan man bli indirekte berørt, påpeker Heidi Bergsli.

Artikkeltags